EK 2008: blamage België, hattrick Arveladze

16 augustus 2006, 22:10

Na het missen van het EK van 2004 en het WK van 2006 is België ook de weg naar het EK van 2008 slecht begonnen. In eigen stadion slaagde de ploeg van bondscoach Rene Vandereycken er niet in om Kazachstan af te schudden (0-0). Hierdoor dreigt België, dat in een groep zit met onder meer Portugal, Servië en Polen, direct achter de feiten aan te lopen.

België begon in Brussel met onder meer Moussa Dembele, Timmy Simons en Thomas Vermaelen in de basis. Al in de eerste helft voegde ook Stein Huysegems zich bij dit trio Belgen in Nederlandse dienst, hij verving de geblesseerde Vincent Kompany. Hoewel vooral Dembele verdienstelijk speelde, slaagde België er niet in om de ban te breken tegen Kazachstan. De Oost-Europeanen, onder leiding van de Nederlander Arno Pijpers, bleven fier overeind tegen de spartelende Rode Duivels.

Voor Georgië is de eerste klap wél een daalder waard. De ploeg won woensdag haar eerste wedstrijd op weg naar het EK van 2008 in groep B met 0-6 van de Faeröer Eilanden. Grote man aan de kant van Georgië was Shota Arveladze. De spits van AZ nam liefst drie treffers voor zijn rekening. Kankava, Iashvili en Kobiashvili maakte de andere doelpunten. 

Ondanks de ruime zege zal Georgië er een hele kluif aan krijgen om de koppositie in de groep lang te behouden. Ook onder meer wereldkampioen Italië, vice-wereldkampioen Frankrijk en Oekraïne maken immers deel uit van de loodzware groep waarin Georgië zit.

In groep E opende Macedonië haar cyclus richting het EK met een verdienstelijke zege op Estland. In Tallinn bleek Macedonië met 0-1 te sterk. Goce Sedloski maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen