Huntelaar schittert in Oranje-show

16 augustus 2006, 22:20

Uitgerekend in een wedstrijd die nergens over ging, speelde het Nederlands elftal woensdag haar beste interland sinds tijden. Mede dankzij de ijzersterk spelende Klaas Jan Huntelaar, die twee doelpunten en twee assists voor zijn rekening nam, won Oranje overtuigend met 0-4 van Ierland. Hierdoor kan Oranje vol goede moed op weg gaan naar het EK, een weg die al over ruim twee weken begint met wedstrijden tegen Luxemburg en Wit-Rusland.

Veel mensen vroegen zich de afgelopen dagen af waar dat nou voor nodig was, zo'n oefeninterland enkele dagen voor de start van de nationale competitie. Het oefenpotje tegen Ierland leek volstrekt overbodig, maar in praktijk bleek het duel toch zijn waarde te hebben. Bondscoach Van Basten probeerde tegen de gehavende Ieren een variant met Stijn Schaars en Klaas Jan Huntelaar in de basis en beide spelers debuteerden uitstekend.

Mede dankzij Schaars had Oranje het duel in Dublin vanaf de eerste seconde volledig onder controle. Het frivole Oranje speelde dominant en kreeg al snel diverse mogelijkheden om de score te openen. De grootste kans was aanvankelijk voor Joris Mathijsen, maar de inzet van de verdediger werd met gevaar voor eigen leven door een Ierse verdediger van de doellijn gehaald.

Dat Huntelaar niet alleen kan scoren maar ook doelpunten voor kan bereiden, bleek enkele minuten na de openingstreffer. Na een enorme flater van de Ierse spits Stephen Elliot kwam de bal bij de spits, die met een fraai hakballetje Arjen Robben in stelling bracht. De aanvaller van Chelsea, die continu uitgefloten werd door het Ierse publiek, had vervolgens weinig moeite om doelman Kenny in de korte hoek te passeren: 0-2.

Ook na dit vierde doelpunt bleek Oranje fris combineren. De ploeg speelde Ierland bij vlagen echt volledig van de mat en de thuisploeg mocht zelfs van geluk spreken dat een vijfde doelpunt uitbleef. Omdat Van Persie en Heitinga vrije kansen niet wisten te benutten bleef het 0-4. Hoewel het slechts een oefenwedstrijd tegen een sterk gehavend Ierland betrof, blijft dat toch een resultaat dat hoop biedt. Zeker het spel van Huntelaar en Schaars geeft hoopt op weg naar het grote doel, het EK van 2008.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen