Klaassen 'schaamt' zich en spreekt frustraties uit over reserverol

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 september 2022 – Ajax heeft zich zondag op bezoek bij AZ van zijn slechtste kant laten zien. De regerend landskampioen was geen schim van de ploeg die het in de voorgaande competitieduels was en liet zich voor de tweede keer deze week op pijnlijke wijze aan de kant zetten. "Daar schaam je je wel voor", zei Davy Klaassen dan ook na afloop.

Klaassen 'schaamt' zich en spreekt frustraties uit over reserverol

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Door de overwinning van PSV op Feyenoord wist Ajax wat het later op de dag moest doen om de koppositie te behouden: winnen van AZ. De traditioneel lastige uitwedstrijd begon voor de Amsterdammers nog heel voorspoedig. Mohammed Kudus opende immers vroeg de score. Niets aan de hand, zo leek het. Maar niets bleek minder waar. De voorsprong gaf een vertekend beeld. "We komen nog wel op 0-1, maar ik heb geen moment het gevoel gehad dat we de wedstrijd domineerden", zei Klaasen na afloop voor de camera van ESPN.

De ploeg van Alfred Schreuder liet zich nog voor rust verrassen door AZ, dat de 0-1 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. Schreuder greep in en bracht Klaassen voor Kenneth Taylor, die op zijn assist bij de openingstreffer na niets had laten zien. Maar de invalbeurt van Klaassen sorteerde niet in het gewenste effect. "In de tweede helft probeer je nog wel wat te forceren en krijg je nog wel wat kansen, maar wat we nu doen is niet genoeg", aldus Klaassen, die overeenkomsten zag met de kansloze partij op Anfield. "We toonden niet genoeg durf aan de bal om die te spelen als we onder druk staan. Liverpool en AZ zijn de eerste ploegen die een beetje druk zetten en we raken in de war. Dat is niet de bedoeling."

Lees ook: Schreuder na nederlaag: "Ik vond AZ frisser en scherper ogen"

Reserverol
Zo beleefde Ajax uiteindelijk een dramatische week. De landskampioen hoopte zich in Alkmaar te herstellen van de nederlaag op Anfield, maar is daar dus niet in geslaagd. Ajax leed opnieuw een 2-1 nederlaag en is daardoor ook in eigen land de koppositie kwijt. "We verliezen twee keer. Dat is onnodig en daar schaam je je wel voor", was Klaassen hard. De middenvelder had in de voorgaande twee competitiewedstrijden nog een basisplaats, maar begon in Alkmaar dus op de bank. Bovendien mocht hij op Anfield niet eens invallen. "Als je twee keer achter elkaar mag beginnen in de competitie is het natuurlijk wel jammer dat je tegen Liverpool niet mag invallen."

"De trainer weet dat ik daar niet blij mee ben. Maar als ik speel, moet ik gewoon laten zien dat ik erin hoor", aldus Klaassen. Daar is hij zondagmiddag niet in geslaagd. Veel tijd om te treuren heeft hij niet, want hij mag zich maandag melden bij het Nederlands elftal. Of hij daar een beetje zin in heeft? "Op dit moment is dat wel even lekker, maar aan de andere kant wil je ook gewoon zo snel mogelijk weer met Ajax gaan winnen." Dat mag Klaassen over twee weken weer proberen. Ajax hervat de competitie op zaterdag 1 oktober met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Drie dagen later wacht de belangrijke ontmoeting met Napoli in de Champions League.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd