Van Gaal duidelijk over vervanger voor geblesseerde Martins Indi

19 september 2022, 17:58

Bruno Martins Indi behoorde weliswaar tot de 25-koppige selectie van Louis van Gaal voor de Nations League-duels met Polen en België, maar hij heeft zich maandag niet gemeld in Zeist. De verdediger van AZ raakte gisteren geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Ajax en heeft zich daardoor moeten afmelden voor de interlands van Oranje. Van Gaal heeft besloten om geen vervanger op te roepen voor Martins Indi.

De linkspoot was in het afgelopen seizoen een vaste kracht bij AZ. Zijn optredens konden Van Gaal dusdanig bekoren dat hij een oproep kreeg voor de interlandperiode in juni. Martins Indi maakte in de uitwedstrijd tegen Wales vlak voor tijd zijn rentree in Oranje en had een week later zelfs een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen datzelfde Wales. Hij had zich komende interlandperiode andermaal kunnen bewijzen, maar een blessure gooit dus roet in het eten.

"Er wordt vandaag nog een MRI-scan gemaakt, maar het ziet er somber uit", zei Van Gaal op de persconferentie. De bondscoach kreeg vervolgens de vraag of hij van plan is om een vervanger op te roepen, maar dat is hij dus niet. "We hebben heel veel geblesseerde spelers of spelers die net fit zijn en pas één wedstrijd in de benen hebben. We zijn geen revalidatieoord", verklaard Van Gaal zijn beslissing om geen nieuwe verdediger bij de selectie te halen. "Daar heeft het mee te maken. Daarnaast moet je als speler al je kwaliteiten in de vier teamfuncties kunnen etaleren."

Lees ook: Bijlow meldt zich alsnog bij Oranje

Struijk

De uitleg van de bondscoach is opvallend, omdat er in de persoon van Pascal Struijk een verdediger staat te trappelen om zich eindelijk bij Oranje te bewijzen. Struijk werd door Van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie, maar kreeg afgelopen vrijdag geen uitnodiging voor de interlands tegen Polen en België. De linkspoot heeft een basisplaats bij Leeds United en maakt een goed indruk in de Premier League, maar moet in het Nederlands elftal Nathan Aké, Daley Blind én Martins Indi voor zich dulden.

Struijk is niet de enige speler die begin deze maand zijn debuut maakte in de voorselectie, maar geen uitnodiging kreeg voor de laatste interlands in de aanloop naar het WK in Qatar. Ook Joey Veerman en Brian Brobbey kregen een teleurstelling te verwerken. Dat zij niet tot de 24-koppige selectie voor de krachtmetingen met Polen en België behoren, betekent echter niet dat zij helemaal geen optie meer zijn voor het WK. "Ze hebben een moeilijkere stap te zetten, maar ik heb die 32 spelers (voorselectie, red.) geselecteerd met het oogpunt om ze mee te nemen. Er kunnen ook nog spelers geblesseerd raken, dan moet ik wel een ander meenemen. Maar ze moeten wel leveren."

Lees ook: Van Bijlow tot Brobbey: de opvallende afwezigen bij Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen