Schorsing verlengd: Rusland ook op EK 2024 niet van de partij

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 september 2022 – Op het aankomende WK in Qatar is Rusland niet van de partij, maar ook op het Europees Kampioenschap van 2024 zal het land ontbreken. Dat blijkt uit berichten van Andriy Pavelko, Oekraïens lid van het uitvoerend comité van de UEFA. De uitsluiting is het gevolg van de nog altijd gaande inval van Rusland in buurland Oekraïne.

Schorsing verlengd: Rusland ook op EK 2024 niet van de partij

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De schorsing van Rusland is van kracht sinds februari van dit jaar, toen het land Oekraïne binnenviel. Niet alleen het nationale elftal van Rusland wordt door de maatregelen getroffen, ook Russische clubs zijn uitgesloten van deelname aan Europese en mondiale competities. Spartak Moskou was ten tijde van de inval nog actief in de Europa League, maar de achtste finale tegen RB Leipzig werd naar aanleiding van de schorsing geannuleerd, en de Duitsers gingen zonder te spelen door naar de kwartfinale.

Pavelko deed zijn uitspraken in een post op Facebook, waarin hij reageerde op een Russische aanklacht tegen de Oekraïense bondscoach Oleksandr Petrakov. Hij had in een interview verklaard klaar te zijn de wapens op te nemen mochten de Russen zijn stad, Kiev, bereiken. Volgens Rusland gingen deze uitlatingen in tegen de etische regels van de Europese voetbalbond.

In zijn bijdrage maakt Pavelko gehakt van deze beschuldigingen. "Aan de Russische hysterie over Petrakov moeten we geen aandacht schenken", zo valt te lezen. "Hun ongemanierde klacht is al lang beoordeeld door de UEFA". Daaronder bevestigt Pavelko de verlenging van de uitsluiting van het Russische voetbal: "Rusland maakt geen deel uit van de loting voor de EK-kwalificatie, op 9 oktober aanstaande in Frankfurt."

Update: De UEFA heeft inmiddels op de eigen website bevestigd dat Rusland inderdaad is uitgesloten van deelname aan de loting. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd