Frenkie vertelt over transferzomer: "Ik kan niet in details treden"

21 september 2022, 21:46   Bijgewerkt: 21 september 2022, 22:03

Frenkie de Jong heeft teruggeblikt op de voor hem hectisch verlopen transferperiode. De 25-jarige middenvelder werd door FC Barcelona onder druk gezet om een keuze te maken tussen een forse salarisverlaging of een vertrek. Het werd geen van de twee: De Jong hield voet bij stuk en bleef.

Op de persconferentie richting het duel met Polen werd De Jong gevraagd naar de voorbije transferperiode, waarin hij voortdurend het onderwerp van gesprek was. "Het is voor mij natuurlijk een andere transferperiode geweest dan ik gewend ben, maar ik had altijd duidelijk voor ogen wat ik wilde. Er was veel rumoer en er gebeurde veel, maar ik kon er rustig onder blijven. Ik wist al vroeg wat ik wilde: bij Barcelona blijven. In de tussentijd is mijn mening daarover niet veranderd."

Hoewel De Jong erkende dat het geen makkelijke transferperiode was, wilde hij niet het achterste van zijn tong laten zien. "Ik kan niet in details treden over wat er wel en niet is gebeurd. De clubs heeft soms zijn eigen ideeën en die heb ik ook. Soms botst dat met elkaar, maar in principe is het altijd prima gegaan", aldus De Jong, die dit seizoen niet verzekerd is van een basisplaats bij Barcelona.

Nederlands elftal

Oranje voelt een warm bad voor De Jong, die stelt dat de sfeer in de selectie heel goed is. "Het bijzondere van deze groep is dat iedereen met elkaar kan omgaan. Het maakt niet uit aan welke tafel je eet, het is altijd gezellig. Op het veld proberen we elkaar altijd te helpen en dat geldt ook voor de mensen die op de bank of de tribune zitten. Het groepsgevoel is altijd heel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen