Kuyt voor vier jaar naar Liverpool

17 augustus 2006, 01:31

Dirk Kuyt vertrekt bij Feyenoord. De spits reist donderdag vanuit Dublin naar Liverpool, waar hij medisch gekeurd zal worden. Als deze keuring zonder problemen verloopt, zal hij zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract bij Liverpool FC. Naar verluidt betaalt de club van manager Rafael Benitez ongeveer achttien miljoen euro voor de blonde spits, die daarmee de duurste Feyenoorder uit de clubhistorie geworden is.

De transfer van Kuyt hing al wekenlang in de lucht. De spits heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij droomde van een transfer naar een Britse topclub, waarbij vooral deelname aan de Champions League een belangrijke voorwaarde was. Feyenoord heeft op zijn beurt altijd laten weten dat het mee zou werken aan een transfer, indien een club bereid was om het vereiste transferbedrag op tafel te leggen. Aanvankelijk vroeg Feyenoord ongeveer twintig miljoen euro, maar de club lijkt nu akkoord te zijn gegaan met iets minder.

Feyenoord moet door de transfer van Kuyt snel op zoek naar een nieuwe spits. De club heeft tot uiterlijk 31 augustus om nieuwe spelers aan te trekken. Kuyt stond sinds medio 2003 onder contract bij Feyenoord, dat hem destijds wegplukte bij FC Utrecht. In Rotterdam-Zuid groeide de hardwerkende Kuyt al snel uit tot een lieveling van het publiek. In 101 competitieduels scoorde hij in totaal 71 keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen