Opvallend: Rusland speelt eerste interland na Oekraïne-invasie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 september 2022 – De nationale ploeg van Rusland heeft zaterdagavond voor het eerst in lange tijd weer gevoetbald. De manschappen van bondscoach Valeri Karpin boekten op bezoek bij Kirgizië een 1-2 overwinning. Het was voor Rusland de eerste interland sinds november 2021.

Opvallend: Rusland speelt eerste interland na Oekraïne-invasie

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Terwijl veel landen in Europa tijdens deze interlandperiode spelen in de Nations League geldt dat niet voor Rusland. De Russen zijn door de oorlog in Oekraïne niet langer welkom binnen het Europese voetbal. Zo mag de nationale ploeg niet meedoen aan de Nations League en is Rusland niet welkom op het WK in Qatar. Daarnaast mogen Russische clubs niet meedoen in de Europese competities.

De laatste interland van Rusland was in november 2021, toen er in de WK-kwalificatie werd gespeeld tegen Kroatië. Zaterdag mocht de ploeg van Karpin aftrappen in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië. Daar maakten Alexander Sobolev en Daniil Utkin de treffers namens de bezoekers. De score werd echter geopend door Alimardon Shukurov, die de 1-0 voor zijn rekening nam in de eerste onderlinge ontmoeting ooit.

Bosnië en Herzegovina
Later dit jaar speelt Rusland opnieuw een vriendschappelijke interland. Dan wordt er in Sint-Petersburg afgetrapt tegen Bosnië en Herzegovina. De wedstrijd vindt daags voor de opening van het WK in Qatar plaats. De sterspelers van Bosnië zijn echter totaal niet blij met de plannen van hun voetbalbond. Zij vinden het een schande dat er is besloten om tijdens de oorlog te spelen tegen Rusland.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd