Japan
0 – 0
Kroatië

Ophef in Mexico: bondscoach skipt training om bij thuisland te kijken

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 september 2022 – De Mexicaanse bondscoach Gerardo Martino heeft zondag moeten reageren op de ophef die over hem is ontstaan. De Argentijnse trainer was niet aanwezig tijdens de laatste training van zijn Mexico voor de oefenwedstrijd tegen Peru. In plaats daarvan zat hij op de tribune bij een wedstrijd van zijn thuisland tegen Honduras.

Ophef in Mexico: bondscoach skipt training om bij thuisland te kijken

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Die actie van Martino is bij het Mexicaanse publiek niet goed gevallen. Hij kreeg het verwijt dat hij Argentinië belangrijker vond dan het land waar hij werkzaam is. Zelf had hij echter een andere verklaring voor die keuze. "Normaal gesproken werken we de dag voor een wedstrijd aan de laatste details. Dit keer deden we dat een dag eerder, omdat het een openbare training was en de pers anders al bepaalde dingen kon opvallen."

Omdat de voorbereiding op het duel met Peru al was afgerond, achtte Martino het niet nodig dat hij bij de laatste training aanwezig was. "Voor mij was het beter om Argentinië aan het werk te zien", doelde hij op het WK, waar zijn thuisland een van de tegenstanders van Mexico zal zijn. "Bovendien willen de fans me toch niet zien", vervolgde de trainer die door de tegenvallende resultaten van zijn ploeg sowieso al onder druk stond.

Overigens had de afwezigheid van Martino op de training geen gevolgen voor de vriendschappelijke interland tegen Peru een dag later. Mexico won met 0-1 dankzij een goal van oud-PSV'er Hirving Lozano. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd