Vijf conclusies na de nipte overwinning van Oranje op België

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 september 2022 – Oranje won zondagavond met 1-0 van België en heeft zich daardoor geplaatst voor de Final Four van de Nations League. De ontmoeting met onze zuiderburen was voor het Nederlands elftal de laatste test in de aanloop naar het WK in Qatar. Louis van Gaal zal er over het algemeen wel uit zijn wat zijn WK-selectie betreft. Maar het treffen met België bewees ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is. FCUpdate.nl zet vijf conclusies onder elkaar na de nipte zege tegen de Rode Duivels

Vijf conclusies na de nipte overwinning van Oranje op België

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1. Gemis Memphis en Frenkie blijkt groot
Voor bondscoach Louis van Gaal was het deze wedstrijd puzzelen zonder zijn sterkhouders Memphis Depay en Frenkie de Jong. Zoals te verwachten werden de twee vooral in balbezit erg gemist. Het is dan ook geen toeval dat Oranje verdedigend een sterke wedstrijd speelde, maar er niet in slaagde erg veel kansen te creëren. Het is dan ook te hopen dat de blessures van de twee meevallen. Zoals analist Rafael van der Vaart het bij de NOS misschien wel erg dramatisch stelde: "Zonder hen hoef je bijna niet eens naar het WK te gaan."

2. Pasveer dient zich aan als eerste keeper op WK
Na zijn verrassende basisplaats tegen Polen was het misschien wel nog verrassender dat Van Gaal tegen België voor de tweede keer voor Remko Pasveer onder de lat verscheen. Ook hijzelf gaf al toe dat het laten debuteren van een 38-jarige keeper niet 'des Van Gaals' was. Maar Pasveer heeft ook tegen België - om in de termen van de bondscoach te blijven - geleverd. In de strijd om de plek onder de lat in Qatar zou hij zomaar een belangrijke slag geslagen kunnen hebben.

3. Timber niet meer uit de achterhoede weg te denken
Er zijn weinig bondscoaches die zoveel goede centrumverdedigers tot hun beschikking hebben als Van Gaal. Virgil van Dijk, Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Jurriën Timber. De concurrentie is moordend. Wie dacht dat De Vrij en De Ligt wel zeker zouden zijn van hun plek, komen bedrogen uit. Van Gaal lijkt eruit wat zijn achterhoede betreft: Timber, Van Dijk en Aké. Timber kreeg zondagavond de opdracht om Eden Hazard het leven zuur te maken en dat deed hij uitstekend. De Ajacied is 'pas' 21 jaar, maar speelt alsof hij al jaren international is. Het moet heel gek lopen wil hij in Qatar niet verzekerd zijn van een basisplaats. 

4. Klaassen geeft niet thuis, basisplaats lonkt voor Gakpo
Cody Gakpo was afgelopen donderdag een van de uitblinkers bij Oranje in de uitwedstrijd tegen Polen. De PSV'er fungeerde als nummer tien. Van Gaal verklapte na afloop echter al dat Davy Klaassen tegen België de kans zou krijgen. De middenvelder maakte in juni nog indruk in Oranje, maar slaagde er ditmaal niet in zijn stempel te drukken. Rafael van der Vaart zei tijdens de nabeschouwing bij de NOS dat je Klaassen eigenlijk niet ziet als hij niet scoort. En daar is geen woord aan gelogen. Van Gaal is fan van Klaassen, maar als Gakpo zich zo blijft etaleren bij PSV en Klaassen zich niet snel weet te herpakken, heeft de bondscoach eigenlijk geen reden om de Ajacied te verkiezen boven de Eindtovenaar

5. Van Gaal een van de beste bondscoaches ooit
Ongetwijfeld kunnen veel mensen zich de derde aanstelling van Van Gaal als bondscoach van Oranje nog voor de geest halen. Van Gaal werd na het teleurstellend verlopen EK in 2021 aangesteld als opvolger van Frank de Boer. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en AZ vroeg zich bij zijn presentatie af wie het anders moest doen. Ruim een jaar later kunnen we niet anders dan concluderen dat zijn rentree bij Oranje succesvol heeft uitgepakt, al valt of staat zijn derde periode bij het Nederlands elftal natuurlijk met de prestatie in Qatar. Daar kan Van Gaal een fraai record in handen krijgen. Hij boekte zondagavond zijn 37e overwinning als bondscoach van Oranje. Ook Dick Advocaat kwam tot zoveel overwinning als eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg. Van Gaal had daar wel vier interlands minder voor nodig. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd