De Roon: "Ik ben geen Frenkie, maar ik kan wel iets toevoegen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 september 2022 – Louis van Gaal moest zijn basiself voor het thuisduel met België noodgedwongen op een aantal posities wijzigen ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Polen. Waar Vincent Janssen de kans kreeg op de plek van Memphis Depay, verving Marten de Roon Frenkie de Jong op het middenveld. De Roon viel in Polen al uitstekend in en deed het zondagavond opnieuw naar behoren. De middenvelder van Atalanta is van mening dat hij wel degelijk van toegevoegde waarde kan zijn.

De Roon: "Ik ben geen Frenkie, maar ik kan wel iets toevoegen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het Nederlands elftal boekte afgelopen donderdag een eenvoudige overwinning op Polen. Na afloop waren er echter zorgen over de vele blessuregevallen. Teun Koopmeiners moest zich al na een paar minuten laten vervangen, De Jong in de rust en Memphis vroeg in de tweede helft. De Jong werd bij de start van de tweede helft vervangen door De Roon. Hij kreeg tegen België wederom het vertrouwen van Van Gaal. De bondscoach had ook kunnen kiezen voor Kenneth Taylor of Ryan Gravenberch. "Het is fijn om dat vertrouwen te krijgen", zei De Roon na afloop bij de NOS. "Ik heb deze week met de trainer gesproken en hij heeft mij eigen direct het vertrouwen gekregen."

Van Gaal deed tot afgelopen interlandperiode eigenlijk nauwelijks een beroep op De Roon. Waar hij onder Frank de Boer zeker was van een basisplaats, zat hij het afgelopen jaar vaker wel dan niet op de bank. Maar in de laatste twee wedstrijden in de groepsfase van de Nations League moest hij er dus opeens staan. De Roon speelde erg volwassen, precies zoals hij zich ook opstelt als hij bij Oranje is. Niet klagen en altijd alles geven. "Ik denk dat dat ook een aanwinst of toevoeging kan zijn. Dat je niet altijd moppert, maar juist die honderd procent geeft en wacht op je kans of jouw moment."

Lees ook: 'WK-elftal Van Gaal al bijna in te vullen: nog drie vraagtekens'

Vertrouwen richting het WK
De Roon heeft vrede met zijn huidige rol in het Nederlands elftal. De middenvelder van Atalanta weet dat hij niet de eerste keus is op het middenveld. "Frenkie is de nummer één op die positie. Dat begrijp ik. Ik ben geen Frenkie de Jong, maar ik denk dat ik iets kan toevoegen als hij er niet is zoals vandaag (zondag, red.). Maar ook als Frenkie er wel is en we hebben bijvoorbeeld een voorsprong te verdedigen." Zonder De Jong hield het positiespel bij vlagen te wensen over, maar defensief stond het als een huis bij Oranje. Dankzij een rake kopbal van Virgil van Dijk werd België toch nog verslagen. "Dat is natuurlijk het positieve. We speelden niet goed, maar gaven desondanks niet zoveel weg", aldus De Roon.

"Dat betekent dat je ook op een lelijkere manier kunt winnen. Je mist natuurlijk twee hele belangrijke spelers: De Jong en Memphis Depay. Zij kunnen ons aan de bal iets extra's geven." Maar uiteindelijk telt alleen de overwinning, weet De Roon. "Misschien dat het juist goed is dat je laat zien dat je op meerdere manieren kunt winnen. Dat geeft natuurlijk vertrouwen richting het WK. Zeker als je nog ongeslagen bent. Als je daar ook ongeslagen blijft, kunnen er mooie dingen gebeuren", sloot de middenvelder af met een lach.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd