Staunton: "Oranje heeft ons lesje geleerd"

17 augustus 2006, 10:05

Steve Staunton was na afloop van het oefenduel tussen Ierland en Nederland een gebroken man. De oefenmeester, die pas voor de tweede keer op de bank zat als trainer van de nationale ploeg, moest tot zijn verbijstering vaststellen dat zijn elftal volledig zoek gespeeld was voor Nederland. "Nederland deed met ons, wat wij graag met hen wilden doen."

"We maakten een aantal onnodige fouten, maar Nederland speelde simpelweg te goed", zegt de trainer van Ieren na de 0-4 nederlaag van zijn team. "De Nederlanders hebben ons een lesje geleerd. Met name in de eerste helft kwamen we nooit bij hen in de buurt." De zeperd tegen Oranje betekende voor de Ieren de grootste nederlaag in eigen stadion in twintig jaar. Slechts één keer werd Ierland in eigen land met grotere cijfers verslagen, namelijk in 1931. Destijds won Spanje met 0-5 van de kansloze Ieren.

Staunton, die tegen Nederland negen vaste krachten moest missen, werkt met zijn elftal toe naar het EK-kwalificatieduel tegen Duitsland. "Een paar spelers liepen in de eerste helft lichte blessures op, maar hopelijk is iedereen weer fit voor de wedstrijd tegen de Duitsers", aldus Staunton. Het duel tussen Duitsland en Ierland staat op het programma voor 2 september.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen