Mulder hard voor de Rode Duivels: "Geen top van de wereld meer"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 september 2022 – Waar België de laatste eindtoernooien steevast tot de topfavorieten voor de eindwinst behoorde, daar zal het een enorme verrassing zijn als het in december met de WK-titel aan de haal gaat. De Rode Duivels leden zondagavond een 1-0 nederlaag tegen Oranje. Het was niet de eerste verliespartij tegen een topland. En dat baart toch zorgen.

Mulder hard voor de Rode Duivels: "Geen top van de wereld meer"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De veelbesproken 'gouden generatie' van België had eigenlijk vorig jaar moeten schitteren tijdens het EK. De Rode Duivels geraakten eenvoudig door de groepsfase en plaatsten zich ten koste van Portugal voor de kwartfinale, maar daarin ging het mis tegen Italië. Een paar maanden later verloor België in de Final Four van de Nations League van zowel Frankrijk als Italië. En in de groepsfase van de huidige Nations League ging de ploeg van Roberto Martínez tweemaal ten onder tegen Oranje.

"Je moet altijd hoop houden, maar het zegt natuurlijk wel iets", zei Jan Mulder gisteravond op de Belgische televisie. "België is geen top van de wereld meer. België is heel lang nummer één op de FIFA-ranking geweest. Dat was natuurlijk helemaal niet serieus. Je dacht altijd wel dat Brazilië, Frankrijk en Argentinië meer ervaring hebben. Ze hebben al eens een wereldtitel gewonnen. Het zegt wel iets, die statistiek."

Hazard
Ook in de Johan Cruijff ArenA konden de Rode Duivels dus geen indruk maken in een topwedstrijd. Ze traden aan met spelers als Kevin de Bruyne, Axel Witsel en Eden Hazard, maar zij konden een nederlaag niet voorkomen. Van Hazard wordt inmiddels eigenlijk ook niet anders verwacht. De kleine dribbelaar verdiende drie jaar geleden nog een toptransfer naar Real Madrid, maar worstelt al jaren met zijn vorm. "De grote aderlating bij de gouden generatie is toch Hazard", stelt Mulder. "Die is niet meer Eden Hazard. Hij kan nog tien jaar meespelen, maar hij is geen wereldklassespeler meer. Dat is bij landen als België en Nederland te merken, als zo'n grootheid wegvalt."

Lees ook: Belgische media spreken zorgen uit, maar zien ook 'veel potentieel'

De Belgen nemen het in de groepsfase van het WK in Qatar op tegen achtereenvolgend Canada, Marokko en Kroatië. De Kroaten maakten in de groepsfase van de Nations League nog indruk door vier punten te pakken tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. Het treffen in Kroatië eindigde in een 1-1 gelijkspel, in Parijs werd er met 0-1 gewonnen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd