Stuttgart twijfelt tussen Ailton en Charisteas

17 augustus 2006, 10:29

Na de dramatisch verlopen seizoensouverture tegen 1.FC Nürnberg (0-3), is het nu al alarmfase één bij VfB Stuttgart. "We moeten iets doen", roept trainer Armin Veh dan ook in het Duitse Kicker. Vooral het aantrekken van een nieuwe spits staat hoog op het verlanglijstje van de trainer. De Braziliaanse clubhopper Ailton en Ajacied Angelos Charisteas zouden belangrijke kandidaten zijn. 

Charisteas mag weg bij Ajax, maar de Amsterdamse club weigert de spits gratis te laten vertrekken. Naar verluidt vraagt de ploeg 2,5 miljoen euro voor de Griekse aanvaller, een bedrag waar Stuttgart voorlopig even tegenaan hikt. 

Financieel gezien lijkt Ailton dan ook een betere optie, aangezien de Braziliaan voor een appel en een ei weg lijkt te mogen bij het Turkse Besiktas. Het probleem is echter dat Ailton niet bepaald bekend staat om zijn fitheid en zijn discipline. Zo liepen avonturen bij Schalke 04 en Hamburger SV op niets uit voor de spits, die bij Besiktas louter in het beloftenteam uitkomt.

Of Stuttgart één van beide spelers binnenkort vast zal leggen, zal ook afhangen van de komende wedstrijden. Als de ploeg blijft kwakkelen in de Duitse competitie, dan lijkt een paniekaankoop niet te vermijden. In Amsterdam zullen de resultaten van Stuttgart dan ook met interesse gevolgd worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen