Van den Herik: "Feyenoord gunt Kuyt nieuwe stap"

17 augustus 2006, 10:56

Ook Feyenoord heeft inmiddels officieel bevestigd dat Dirk Kuyt de club zal verlaten. De blonde aanvaller vertrekt naar Liverpool, waar hij een contract voor vier jaar zal tekenen. "Liverpool is voor mij de droomclub waar ik naar uitkeek", zegt hij. Feyenoord-preses Jorien van den Herik is blij voor Kuyt, maar zet zijn vraagtekens bij de internationale transferregels. "Het systeem van een transfer window tot en met 31 augustus werkt gewoon niet, daar moet in Europees verband echt over gesproken worden", aldus de voorzitter.

"We hebben er alles aan gedaan om Dirk voor Feyenoord te behouden", zegt Van den Herik op de website van Feyenoord. "Daar zijn we heel ver in gegaan en Dirk stond daar voor open, maar we wisten ook dat als zijn droomclub zou komen, de kans zou bestaan dat hij zou vertrekken. Liverpool, ook dat was bekend, was en is zijn droomclub. Veel clubs hebben de afgelopen periode geprobeerd Dirk te contracteren, maar telkens heeft hij nee tegen die clubs gezegd omdat ze niet aansprekend genoeg waren voor hem. Dat tekent de instelling van Dirk: of Feyenoord of mijn droomclub."

Kuyt zelf kan zijn geluk niet op, maar hij verlaat De Kuip met pijn in zijn hart. "Ik verlaat Feyenoord met gemengde gevoelens. Ik heb drie geweldige jaren beleefd in Rotterdam, ondanks het feit dat we geen grote prijs hebben kunnen winnen. Het publiek bleef zich desondanks positief opstellen, Feyenoord-supporters zijn fans zoals elke club ze in hun stadion zou willen hebben. Vanuit Engeland blijf ik alles volgen wat er in de Kuip gebeurt."

Overigens greep Jorien van den Herik de gelegenheid aan om de internationale transferregels eens onder de loep te nemen. Het feit dat Feyenoord nu, luttele dagen voor de start van de competitie, op zoek moet naar een nieuwe spits is volgens de preses een gevolg van falende reglementen. "Competities zijn al lang en breed begonnen in veel landen maar tot 31 augustus bestaat er een grote mate van onzekerheid."

"Het systeem van een transfer window tot en met 31 augustus werkt gewoon niet, daar moet in Europees verband echt over gesproken worden. Door het systeem zitten trainers en spelers lang in onzekerheid en als club weet je nooit zeker wat er nog kan gebeuren, daar is de transfer van Dirk nu een voorbeeld van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen