Nedved: overmand door emoties

17 augustus 2006, 11:31

Voor Pavel Nedved is woensdagavond in Praag een definitief einde gekomen aan zijn interlandcarrière. De middenvelder nam afscheid in een oefenduel tegen Servië, dat door de Serven overigens met 1-3 gewonnen werd. Na negentig interland, waarin hij achttien keer scoorde, stelt Nedved zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg van Tsjechië.

De middenvelder van Juventus had na afloop van het duel duidelijk moeite om zijn zijn tranen te verbergen. "Weet je, mijn hele loopbaan schoot even door mijn hoofd", zegt de Tsjech. "Alles wat ik met deze ploeg meegemaakt heb kwam naar boven. Het was dan ook moelijk om tijdens de wedstrijd geconcentreerd te blijven, ik was overmand door emoties. Ik heb het altijd een enorme eer gevonden om voor de nationale ploeg te spelen, maar dat tijdperk is nu voorbij", aldus de begaafde middenvelder.

Zijn finest hour met de nationale ploeg beleefde Nedved alweer tien jaar geleden, tijdens het EK van 1996 in Engeland. De Tsjechen bereikten destijds, mede dankzij de jonge Nedved, de finale. In deze eindstrijd ging de ploeg pas in verlenging door de knieën tegen Duitsland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen