Ajax door het stof over te kleine doelen: "Er is iets niet goed gegaan"

29 september 2022, 16:08

Na afloop van het verloren Champions League-duel tegen Arsenal (0-1) was er bij de Ajax-vrouwen veel te doen zaken buiten het voetbal. De doelen op Sportpark de Toekomst zouden namelijk niet van het juiste formaat zijn, waardoor deze eerst vervangen moesten worden. In het Algemeen Dagblad gingen de Amsterdammers daarom door het stof over de hachelijke situatie.

De te kleine doelen zorgde namelijk voor verbazing bij Arsenal-Coach Jonas Eidevall. "Het is een heel vreemde ervaring geweest om hier te zijn. We zijn bij een grote club als Ajax, maar wij moesten de doelen voor de wedstrijd opmeten en die waren tien centimeter te klein. Om eerlijk te zijn, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", aldus de Zweedse trainer.

Ajax reageerde vanochtend op de uitspraken van Eidevall door het boetekleed aan te trekken. "Er is dagelijks onderhoud aan de velden en voorafgaand aan dit duel is iets niet goed gegaan bij het terugplaatsen van de doelen op het hoofdveld'', aldus de Amsterdammers. "Na de constatering door Arsenal en de UEFA is dit nog voor de aftrap hersteld. We betreuren dit uiteraard en gaan de procedure aanpassen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen."

Ajax uitgeschakeld

Uiteindelijk zou de wedstrijd op de Toekomst gewoon gespeeld worden, maar dolven de vrouwen van Ajax het onderspit. Uitgerekend de Nederlandse spits Vivianne Miedema maakte met een knap afstandsschot het verschil. Hierdoor zijn de Amsterdammers uitgeschakeld in de Champions League en moeten zij zich nu richten op de thuiswedstrijd tegen Heerenveen van aankomende zondag. 

Lees ook: Uitgerekend Miedema schiet CL-droom Ajax Vrouwen aan diggelen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FelixVisser15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan mag de KNVB wel eens goed onderzoek gaan doen naar de wedstrijden in de KKD want heeft Ajax hier ook mee gesjoemeld ? Het zou mij niet verbazen dit is puur valsspelen, stel dat Arsenal het niet had gevonden en de wedstrijd verloren door dit vals spelen? Niks amateuristisch gewoon met opzet gedaan , net zoals de rel over paracetamol of plaspil van Onana , hoelang heeft dit geduurd voordat er ineens een dopingcontrole plaatsvond .

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat eem amateurisme.Duidelijk geen club die in de cl thuishoort.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen