Barcelona heeft 'nieuwe Pedri' op het oog, maar moet haast maken

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 september 2022 – Alberto Moleiro González (18) staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona. De aanvallende middenvelder, die door de Spaanse pers als 'de nieuwe Pedri' wordt omschreven, zou in de zomer van 2023 bij de Catalanan over moeten komen van UD Las Palmas. Daar is echter wel haast bij geboden, want volgens Mundo Deportivo azen meerdere clubs op de komst van de jonge Spanjaard.

Barcelona heeft 'nieuwe Pedri' op het oog, maar moet haast maken

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Moleiro staat namelijk bekend als een enorm talent in Spanje. Vorig seizoen kwam de middenvelder tot drie doelpunten in 37 wedstrijden voor Las Palmas, met wie hij op de vierde plaats eindigde in de tweede divisie van Spanje. Barcelona zou daarom afgelopen zomer al hebben geprobeerd om Moleiro binnen te halen, maar de deal van rond de tien miljoen euro zou zijn afgekaatst vanwege enkele details over de betalingen. 

Hier zou Barcelona nog wel een spijt van kunnen krijgen, want Moleiro tekende na het mislopen van zijn transfer bij tot de zomer van 2026 bij Las Palmas. Naar verluidt is er in dat contract een afkoopclausule van 30 miljoen euro opgenomen, waar Barcelona gebruik van wilt maken. Dan moet de club echter hopen dat Moleire niet té goed presteert, want momenteel is Las Palmas koploper in de Segunda División en mocht de club promoveren naar het hoogste niveau, dan zou de afkoopclausule van Moleiro verdubbelen.

Vergelijkenis met Pedri
De snelle opkomst en speelstijl van Moleiro doet denken aan Barcelona-middenvelder Pedri González. Pedri kwam in de zomer van 2019 over van Las Palmas voor ruim zeven miljoen euro. Onder toenmalig Barcelona-trainer Ronald Koeman beleefde hij op zeventienjarige leeftijd zijn doorbraak en kwam hij in het seizoen 2019-2020 in 37 wedstrijden in actie voor Barcelona. Vorig jaar kreeg Pedri van France Football de Kopa Trophy uitgereikt voor de beste voetballer onder de 21 jaar en naar verluidt heeft de Spanjaard inmiddels een afkoopclausule van een miljard (!) euro in zijn contract staan.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd