AZ haalt uit in Groningen en is voor even koploper in de Eredivisie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 oktober 2022 – De ongeslagen status van AZ in de Eredivisie is zaterdagavond in Groningen niet in gevaar gekomen. De Alkmaarders wonnen met 1-4 van FC Groningen, waarmee het optimaal profiteerde van het verrassende puntenverlies van PSV. AZ is daarmee voor even - in ieder geval tot het eindsignaal bij Ajax - Go Ahead Eagles - koploper van de Eredivisie.

AZ haalt uit in Groningen en is voor even koploper in de Eredivisie

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Jesper Karlsson maakte bij AZ zijn rentree na een maandenlange blessure en liet zich direct gelden. Na vier minuten schoot de Zweed op doel na slordig balverlies van FC Groningen-keeper Michael Verrips. Dat schot werd geblokt, maar in de rebound schoot Dani de Wit raak. Het begin van de wedstrijd werd nog erger voor FC Groningen toen Liam van Gelderen na een kwartier uitviel met een hamstringblessure. Een kleine tien minuten daarna zette uitgerekend Karlsson AZ op 0-2. Na opnieuw slordig Gronings balverlies gaf Tijani Reijnders de bal panklaar voor op de Zweed, die niet twijfelde en raak schoot.

Myron van Brederode had de wedstrijd minuten later al kunnen beslissen voor AZ, maar de aanvaller gaf na een goede combinatie met Karlsson de bal niet goed voor. De tactiek van FC Groningen kwam totaal niet uit de verf en dat leverde flink gemor op vanuit het publiek. Toch zat bij AZ niet alles mee: doelpuntenmaker Dani de Wit viel uit, ook al met een hamstringblessure. Nog steeds leek er geen vuiltje aan de lucht voor AZ, totdat Ricardo Pepi zich uit het niets liet gelden voor FC Groningen. Na een lange bal van Neraysho Kasanwirjo zette Pepi goed door en schoot hij even voor rust raak.  

FC Groningen leek in de rust een donderpreek te hebben gehad van trainer Frank Wormuth, want de ploeg begon veel beter aan de tweede helft. Florian Krüger was er dichtbij, maar toch was de grootste kans direct na rust voor AZ. Invaller Mayckel Lahdo haalde uit en schoot via Verrips op de lat. Ondanks dat FC Groningen in de tweede helft beter in de wedstrijd zat, kreeg het na een uur toch de deksel op de neus. Milos Kerkez werd knap weggestuurd door Tijani Reijnders en verschalkte Groningen-keeper Verrips.

FC Groningen hoopte nog wat te kunnen bewerkstelligen door Cyril Ngonge in te brengen, maar dit had geen effect. Een aantal minuten voor tijd werd het zelfs 1-4 voor AZ. Invaller Peer Koopmeiners plukte een lange bal subliem uit de lucht en bediende een andere invaller, Mayckel Lahdo, die niet faalde. Wat even een wedstrijd leek te worden, eindigde in een makkelijke overwinning voor AZ, mede dankzij de teruggekeerde Jesper Karlsson. 

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Groningen: Michael Verrips 5, Isak Määtä 6 (82. Luciano Valente -), Radinio Balker 5.5, Neraysho Kasanwirjo 6.5, Liam van Gelderen – (12. Damil Dankerlui ), Ragnar Oratmangoen 5.5 (63. Cyril Ngonge 5.5), Laros Duarte 6.5 (81. Nordin Musampa -), Joey Pelupessy 6, Tomas Suslov 5.5, Ricardo Pepi 7 (81. Ramon Lundqvist -), Florian Krüger 6

AZ Alkmaar: Hobie Verhulst 7, Milos Kerkez 7.5, Maxim Dekker 7, Sam Beukema 7, Pantelis Hadzidiakos 6.5, Dani de Wit 7 (38. Riechedly Bazoer 6), Jordy Clasie 6.5, Tijani Reijnders 8, Myron van Brederode 6 (77. Peer Koopmeiners-) , Jesper Karlsson 7.5 (46. Mayckel Lahdo 7), Yukinari Sugawara 6.5

Man of the match: Tijani Reijnders
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd