Ten Hag vond krachtsverschil tussen City en United 'niet zo groot'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – Twee dagen nadat Erik ten Hag werd verkozen tot Trainer van de Maand in de Premier League kreeg zijn Manchester United voetballes van Manchester City. Ten Hag en zijn spelers mochten uiteindelijk nog van geluk spreken dat het verschil in score bij 'slechts' drie doelpunten bleef. Hoe kan het dat Manchester United wint van Liverpool en Arsenal, maar er keihard afgaat in het Etihad Stadium?

Ten Hag vond krachtsverschil tussen City en United 'niet zo groot'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ten Hag beleefde een dramatische start als hoofdtrainer van Manchester United. De Tukker ging op de eerste speeldag met 1-2 onderuit tegen Brighton, gevolgd door een 4-0 nederlaag bij Brentford. De druk nam meteen toe, maar Manchester United wist een crisis af te wenden door eerst Liverpool te verslaan en daarna ook te winnen van Southampton, Leicester City en Arsenal. Maar aan die fraaie reeks kwam zondagmiddag in het Etihad Stadium op zeer pijnlijke wijze een einde. Manchester City was een paar maatjes te groot voor United.

Was het krachtsverschil écht zo groot? "Dat was niet zo groot. Het was vooral het verschil in geloof in een goed resultaat, in een goede uitvoering en in een goede prestatie", zei Ten Hag na afloop voor de camera van Viaplay. "Manchester City bracht dat vanaf de eerste minuut op het veld. Wij liepen terug, kwamen niet in de press, waren zwak aan de bal en maakten verkeerde beslissingen en technische fouten. Ja, dan heb je een probleem tegen zo'n goede ploeg als City." Volgens Ten Hag hangen al die mankementen samen met een 'gebrek aan vertrouwen'. "Dat moet je als speler en team op het veld brengen. Dat hebben we niet gedaan."

Hoewel Manchester United wegens het overlijden van koningin Elizabeth lang moest wachten voordat het weer in actie zou komen in de competitie, werkte de ploeg van Ten Hag met een goed gevoel toe naar de kraker tegen City. Begin september werd er immers nog met 3-1 gewonnen van Arsenal. Maar van het geloof en vertrouwen waarmee United toen speelde, was op bezoek bij de rivaal niks terug te zien. "Daar moeten we zo snel mogelijk naar terug", aldus Ten Hag, die over de tweede helft vanzelfsprekend meer te spreken was. Die 'won' zijn ploeg immers met 2-3. "In de tweede helft hebben we laten zien dat we het kunnen, dan zie je ook wat er mogelijk is. Maar dat moet je vanaf de eerste minuut op het veld brengen en dat was het grote verschil met City."

Malacia
Ten Hag had in zijn opstellingen basisplaatsen ingeruimd voor Lisandro Martínez, Antony én Tyrell Malacia. Waar de laatstgenoemde in de afgelopen wedstrijden veel indruk maakte, beleefde hij in het Etihad Stadium een middag om snel te vergeten. Malacia werd tijdens de rust gewisseld door Ten Hag. "Beide backs hadden een gele kaart. Je wil voorkomen dat een van hen een rode kaart krijgt en dat is dan de reden waarom we hem wisselen. Bovendien heeft Luke Shaw uitstekend gespeeld voor Engeland", was de uitleg van de oefenmeester.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd