Deze opvallende statistiek over Feyenoord doet pijn in Rotterdam

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 oktober 2022 – Het had het weekend van Feyenoord moeten worden. De Rotterdammers zagen zaterdagavond PSV met 3-0 verliezen van SC Cambuur, gevolgd door het gelijkspel van Ajax in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Bij een overwinning op NEC had Feyenoord uitstekende zaken gedaan, maar het kwam in Nijmegen niet verder dan een gelijkspel. Het is zeker niet de eerste keer dat Feyenoord vergeet om te profiteren van Amsterdams en Eindhovens puntenverlies.

Deze opvallende statistiek over Feyenoord doet pijn in Rotterdam

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De ploeg van Arne Slot begon zondag uitstekend aan de uitwedstrijd tegen NEC. Quinten Timber opende al redelijk vroeg de score en Feyenoord kreeg daarna kansen op neer. Die liet het echter liggen, waardoor NEC in de wedstrijd bleef. Dat kwam de bezoekers duur te staan, want de thuisploeg maakte nog voor rust gelijk. In de tweede helft zat een Rotterdamse overwinning er geen moment in, al mocht Feyenoord zich na afloop wel beklagen over een beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Daar kocht het natuurlijk niets voor. Puntenverlies was een feit.

Lees ook: Gözübüyük wekt verbazing: 'Dat was ronduit belachelijk'

En eigenlijk lag het in de lijn der verwachting dat Feyenoord in navolging van PSV en Ajax punten zou laten liggen. De Rotterdammers profiteren vaker niet dan wel van Amsterdams en Eindhovens puntenverlies eerder in het weekend. Uit onderzoek van ESPN blijkt dat Feyenoord sinds 2010 in 61% van de gevallen daarvan niet wist te profiteren. 'Van de twaalf keer dat dit het geval was, won de club uit Rotterdam-Zuid zelf maar vijf keer. De andere zeven keer (twee keer gelijk en vijf keer verlies) verspeelden ze zelf ook punten', klinkt het.

Daarmee liet de ploeg van Slot dus de uitgelezen kans liggen om PSV te passeren op de ranglijst en op gelijke hoogte te komen met Ajax. Het was overigens voor het eerst sinds december 2020 – speelronde elf – dat Ajax, PSV én Feyenoord punten lieten liggen, zonder tegen elkaar te hebben gespeeld. AZ maakte daar dankbaar gebruik van. De Alkmaarders zegevierden zaterdagavond met 1-4 tegen FC Groningen en zijn de verrassende koploper van de Eredivisie.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd