Kuyt: "Last van mijn schouders gevallen"

17 augustus 2006, 17:43

Nu zijn gedroomde transfer eindelijk rond is, kan Dirk Kuyt niet wachten tot hij zijn eerste wedstrijd kan spelen voor Liverpool. De aanvaller, die morgen zijn handtekening zal zetten onder een vierjarig contract bij de Britse topclub, hoopt zelfs dat hij dit weekend al in actie kan komen in de competitiewedstrijd tegen Sheffield United. "Als het goed is, moet alles vrijdag geregeld zijn", aldus de blonde spits.

Op de website van Feyenoord blikt Kuyt nog eens terug op de hectische weken die achter hem liggen. De afgelopen weken volgden de geruchten elkaar in hoog tempo op en vrijwel niemand leek meer precies te weten hoe de vork nou in de steel zat. "Er is dan ook een last van mijn schouders gevallen nu de transfer rond is", zegt Kuyt. 

"De geruchten over mijn vertrek hebben lang aangehouden en dat is niet altijd even prettig geweest. Niet voor mij, niet voor Feyenoord en ook niet voor de supporters. Dat nu de kogel door de kerk is, zorgt voor opluchting. Ik weet eindelijk waar ik aan toe ben."

Wat voor Kuyt minstens zo belangrijk is, is dat hij Feyenoord via de voordeur verlaat. "Ik ben blij dat de transfer in een goede sfeer tussen mij en Feyenoord is afgerond. Dat was ook het signaal dat ik van de clubleiding kreeg. Men vond het jammer dat ik ging, maar had waardering voor het feit dat alles in goed overleg is gegaan. Dat is belangrijk voor mij, want mijn gevoel voor Feyenoord is te groot om op een vervelende manier te vertrekken."

"Ik heb een geweldige tijd gehad bij Feyenoord. Ik zal me ook altijd Feyenoorder blijven voelen. Daar verandert nooit meer iets aan. Daarom heb ik anderhalf jaar geleden ook bij de leiding aangegeven dat ik alleen uit De Kuip wilde vertrekken als mijn droomclub zich zou melden. Dat is nu gebeurd. Liverpool wilde mij graag hebben, ik wilde graag naar Liverpool. Daarom overdrijf ik niet als ik zeg dat dit voor mij een droom is die uitkomt", aldus de nieuwe aanwinst van Liverpool FC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen