Onstopbare Haaland en Manchester City slopen ook Kopenhagen

5 oktober 2022, 22:57   Bijgewerkt: 5 oktober 2022, 23:08

Manchester City heeft woensdagavond ook de derde groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. FC Kopenhagen was niet opgewassen tegen de geoliede machine van Pep Guardiola. Mede door twee doelpunten van de onstopbare Erling Haaland werd het 5-0 in Manchester. Sevilla verloor met 1-4 van Borussia Dortmund in wat waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Julen Lopetegui was.

Manchester City - FC Kopenhagen 5-0

Manchester City bewees afgelopen weekend in topvorm te verkeren door het Manchester United van Erik ten Hag met 6-3 te verslaan. Haaland was in de stadsderby drie keer trefzeker en had ook tegen Kopenhagen zomaar een hattrick kunnen maken, ware het niet dat hij halverwege de wedstrijd werd gewisseld.

City stond op dat moment al met 3-0 voor, mede dankzij twee doelpunten van Haaland. De topspits opende al vroeg in de wedstrijd op aangeven van João Cancelo en stond even later op de goede plek om een rebound raak te schieten. De laatste goal voor rust werd gemaakt door Kopenhagen-verdediger Davit Khotcholava, die zijn eigen doelman verschalkte.

Het was dat Kamil Grabara sterk keepte, anders had Kopenhagen na een helft tegen een nog veel grotere achterstand aangekeken. Zonder Haaland nam Manchester City de voet wat van het gaspedaal. Kopenhagen, met Kevin Diks en Ajax-huurling Mohamed Daramy als basisspelers, hoefde zodoende nog 'slechts' twee doelpunten te incasseren. Riyad Mahrez (penalty) en Julián Álvarez (intikker) waren na rust trefzeker.

Sevilla - Borussia Dortmund 1-4

Het is waarschijnlijk einde verhaal voor Lopetegui bij Sevilla. De tegenvallende resultaten lijken hem de kop te kosten. Tegen Borussia Dortmund stond hij vermoedelijk voor het laatst langs de lijn bij Sevilla. Het werd niet het afscheid waar hij op had gehoopt, want na een helft stond Dortmund door doelpunten van Raphaël Guerriero, Jude Bellingham en Karim Adeyemi al met 0-3 voor. Youssef En-Nesyri deed na rust wat terug, waarna Julian Brandt de wedstrijd in het slot gooide. Donyell Malen kwam als invaller een half uur in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen