Väyrynen klaar voor nieuwe start bij PSV

Ger
18 augustus 2006, 09:20

Na een teleurstellend debuutjaar wil Mika Väyrynen dit seizoen bij PSV zijn belofte inlossen. De Fins international heeft zijn blessureleed overwonnen en voelt zich eindelijk thuis in Eindhoven. Onder de nieuwe trainer Ronald Koeman heeft hij uitzicht op een basisplaats. "Het was frusterend dat ik lange tijd niets kon laten zien", aldus Väyrynen in gesprek met FCUpdate.nl.

De blessure sloeg Väyrynen ook mentaal uit het lood. "Het niveau van PSV was zeer hoog. Een stuk hoger dan Heerenveen, dus het was sowieso al moeilijk in het begin. En dan krijg je die vervelende blessure, waardoor alles in duigen valt. Ik was nieuw en wilde iedereen overtuigen van mijn kwaliteiten. De club had veel voor me betaald, en dan is het frustererend dat je niets kunt laten zien. Het is een opluchting dat ik dit seizoen de hele voorbereiding fit ben gebleven en goed heb getraind."

Ronald Koeman Mika Vayrynen

Ronald Koeman Mika Vayrynen

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen had Koeman voor Väyrynen een basisplaats ingeruimd. De Fin mocht 70 minuten meespelen in het duel om de Johan Cruijff Schaal. "Het geeft het vertrouwen dat ik in de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen in de basis stond. Zeker omdat ik vorig jaar heel weinig heb gespeeld. Uiteraard besef ik dat we met de geblesseerde Afellay nog een belangrijke speler missen. Hij komt volgende week terug en dan is de concurrentie op het middenveld nog een stuk groter."

Sneijder en Vayrynen

Sneijder en Vayrynen

Väyrynen is optimistisch over de kracht van de Eindhovense ploeg. "Veel mensen denken dat Ajax iets beter is dan PSV. Maar ook vorig jaar ging het met PSV mis in de Johan Cruijff Schaal, waarna we toch landskampioen werden. Dit was één wedstrijd en we speelden in de ArenA, dus het was een uitduel voor ons met bijna 40.000 Ajax-supporters op de tribune. Natuurlijk wil je altijd winnen als je een prijs kunt pakken, maar dit was toch niet de grootste trofee. De competitie begint deze week en dat is het belangrijkste. Nu zijn de gedachten volledig gericht op het competitieduel deze zondag tegen NEC."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen