Chelsea dankt Duitse arbiter en ziet Dest kans missen

11 oktober 2022, 23:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft ook het tweede duel met AC Milan winnend afgesloten. Nadat het in eigen huis vorige week al te sterk was gebleken voor de Italiaanse kampioen (3-0), won het ook op bezoek in San Siro. In Kroatië deelden Dinamo Zagreb en Red Bull Salzburg de punten.

Chelsea kreeg in de eerste helft de nodige hulp van de Duitse arbiter Daniel Siebert. Na een kwartier spelen besloot hij te fluiten voor licht vasthouden van Fikayo Tomori. Vermeend slachtoffer Mason Mount werd wel enigszins uit balans gebracht door zijn oud-ploeggenoot, maar kwam nog wel tot een doelpoging. Siebert floot echter alsnog, stuurde Tomori onverbiddelijk van het veld en gaf Chelsea bovendien een strafschop. Jorginho pakte het buitenkansje uit. Pierre-Emerick Aubameyang schoot zijn ploeg later naar een dubbele voorsprong.

In de tweede helft bracht Milan onder meer Sergiño Dest nog in het veld. De oud-speler van Ajax en FC Barcelona kreeg ook met tien man nog een aardige kans om iets terug te doen, maar stuitte op Kepa, die bij afwezigheid van eerste keus Edouard Mendy mocht keepen. Door de overwinning in Milaan is Chelsea koploper in de groep en blijft Milan derde. Het staat echter nog altijd dicht bij elkaar in de groep, waarin alle vier de clubs nog kans maken op overwintering in de Champions League. 

Salzburg en Zagreb gelijk

Het andere duel in poule E is geëindigd in een gelijkspel. Red Bul Salzburg ging in Zagreb op bezoek bij Dinamo, en kwam al vroeg op voorsprong. Nicolas Seiwald was de gelukkige. Nog voor rust kwamen de Kroaten echter terug. Vijf minuten voor de thee werd opgezocht zette Robert Ljubicic de thuisclub naast de Oostenrijkers. RB Salzburg staat door het punt tweede op een punt van koploper Chelsea, Dinamo Zagreb staat vierde maar heeft er met vier punten evenveel verzameld als AC Milan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een enorm slap stuk. Licht vasthouden? Het was tot drie keer toe vasthouden en er was niks lichts aan. Volledig terechte straf. Mount was doorgebroken en Tomori trekt aan de noodrem. Het zou jullie sieren als jullie de commentator van Ziggo niet na zouden praten. Die sloeg de plank namelijk volledig mis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen