Deze spelers gaan in elk geval niet met Oranje mee naar het WK

21 oktober 2022, 13:45

Nog 39 spelers maken kans om te worden opgenomen in de WK-selectie van het Nederlands elftal. De voorlopige selectie kent enkele verrassende namen, maar voor veel spelers is tegelijkertijd de WK-droom uiteengespat. Dit zijn de meest opvallende afwezigen.

Jerdy Schouten

Hij maakte enkele maanden geleden zijn debuut in het Nederlands elftal, maar is klaarblijkelijk niet in de smaak gevallen bij bondscoach Louis van Gaal. Voorlopig blijft het bij één interland voor de middenvelder van Bologna, die in juni nog basisspeler was in het Nations League-duel met Wales (1-2).

Hans Hateboer

Ook Hateboer stond afgelopen zomer nog in de Oranje-basis op bezoek bij Wales. Van Gaal heeft op de rechtsbackpositie veel te kiezen en denkt de vleugelverdediger van Atalanta niet nodig te hebben in Qatar - zelfs niet als back-up.

Joey Veerman

Hij werd in september nog opgenomen in de voorselectie voor de wedstrijden tegen Polen (0-2) en België (1-0), maar daar blijft het voorlopig bij. Ondanks dat Veerman een onbetwiste basisspeler is bij PSV, zal hij op z'n vroegst een kans krijgen in het Nederlands elftal als Ronald Koeman het stokje overneemt van Van Gaal.

Owen Wijndal

Dat Wijndal niet meegaat naar Qatar, is eigenlijk geen grote verrassing. De linksback van Ajax heeft weliswaar al elf interlands achter zijn naam staan, maar is door blessureleed de afgelopen maanden nauwelijks in actie gekomen. Het WK komt in elk geval te vroeg voor hem, vindt de bondscoach.

Donny van de Beek

Als hij twee jaar geleden een andere keuze had gemaakt, was Donny van de Beek misschien wel basisspeler geweest in Qatar. De middenvelder komt ook onder Erik ten Hag niet aan spelen toe bij Manchester United, waardoor hij geen optie was voor de voorselectie van Van Gaal.

Rick Karsdorp

Nee, Van Gaal ziet het niet zitten in Karsdorp. Dat is de afgelopen maanden wel gebleken. De rechtsback van AS Roma is er vanwege een blessure een tijdje uit geweest, maar maakte afgelopen maandag zijn rentree. Van Gaal kiest dus om sportieve redenen voor andere namen.

Lutsharel Geertruida

In Rotterdam had men misschien wel verwacht dat hij de voorlopige selectie zou halen. De multifunctionele Geertruida ontwikkelt zich uitstekend bij Feyenoord, maar kan andere plannen voor de lange winterbreak maken. Hetzelfde geldt overigens voor PSV'er Jordan Teze, die in juni nog drie interlands speelde en Joël Veltman, die basisspeler is bij het uitstekend presterende Brighton & Hove Albion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen