Juventus stap dichter bij Serie B

18 augustus 2006, 19:19

Juventus lijkt zich neer te moeten leggen bij een degradatie naar de Serie B. Vrijdag slaagde een delegatie van de Oude Dame er niet in de Italiaanse voetbalbond ertoe over te halen zijn eerder genomen besluit van degradatie en zeventien strafpunten te herzien, waardoor het steeds waarschijnlijker is dat de straf daadwerkelijk uitgevoerd zal worden. 

De bijeenkomst, onder begeleiding van het Italiaans olympisch comité (CONI), was voor Juventus een van de laatste kansen op strafvermindering. Ondanks dit mislukte overleg met de nationale bond laat Juventus het er niet bij zitten. Maandag beraadt het bestuur zich op volgende stappen. Het begin van de competitie in Italië is al uitgesteld tot 9 september. 

Een sporttribunaal legde Juventus de straf op voor het grote aandeel dat de club had in het omvangrijke fraudeschandaal in het Italiaanse voetbal. De laatste twee landstitels raakte 'De Oude Dame' eveneens kwijt. Ook AC Milan, Lazio Roma, Fiorentina en Reggina werden, in mindere mate, gestraft. De vier ploegen beginnen het nieuwe seizoen met minpunten, maar ze mogen wel in de Serie A uitkomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen