Spaanse bond wijst beroep Espanyol af

19 augustus 2006, 00:00

De uitslag van de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup tussen Espanyol en FC Barcelona (0-1) blijft voorlopig gehandhaafd. Espanyol tekende vandaag protest aan, omdat de ploeg meende dat Barcelona-spelers Xavi en Puyol niet speelgerechtigd waren. De Spaanse voetbalbond heeft dit protest echter resoluut van tafel geveegd.

Espanyol claimde dat Xavi en Puyol niet mochten spelen, omdat beide spelers zich geblesseerd hadden afgemeld voor de oefeninterland van Spanje tegen IJsland. De reglementen van de FIFA schrijven voor dat spelers die zich geblesseerd afmelden voor een interland, in de vijf dagen ná dit duel geen officiële wedstrijd mogen spelen. Espanyol vond het dan ook onbegrijpelijk dat Xavi en Puyol één dag na de oefeninterland tegen IJsland, waarvoor beide spelers blijkbaar te geblesseerd waren, alweer in het veld stonden.

De Spaanse bond bleek niet gevoelig voor dit protest van Espanyol, waardoor de uitslag (0-1 voor Barcelona, doelpunt Giuly) gewoon blijft staat. Komende zondag vindt in Camp Nou de terugwedstrijd plaats.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen