Unnerstall vertelt voor welk avontuur hij FC Twente zou verlaten

31 oktober 2022, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De meeste clean sheets (zes) en de minste tegendoelpunten (zeven) van de gehele Eredivisie; Lars Unnerstall bewijst dit seizoen wederom zijn waarde voor FC Twente. De 32-jarige doelman sprak eerder de ambitie uit om zijn loopbaan in Enschede af te sluiten. Hoe staat hij daar nu in, nadat hij anderhalf seizoen lang misschien wel beter presteerde dan hij had verwacht.

"Het was inderdaad altijd in mijn gedachten om hier af te sluiten", begon Unnerstall na zijn optreden tegen RKC Waalwijk (3-0 winst) in gesprek met Voetbal International. "Over een jaar of acht - zo lang hoop ik nog te kunnen spelen. Maar ik heb ook gezegd dat je nooit iets moet uitsluiten. Als er echt iets voorbij komt waarvan ik denk: dat is zo mooi, voor mij én mijn gezin, dan kan het er misschien nog van komen. Maar op dit moment speelt er niets."

Premier League

In welke richting de Duitser dan denkt? "Dat zou een club in Engeland zijn. Een aanbieding om in de Premier League te kunnen spelen. Daar zou ik zeker over nadenken." Dat hij echter niet zomaar zal vertrekken, bewees hij afgelopen zomer al. "Toen zijn er clubs bij me geweest, maar ik zit hier goed en vond het ook niet lekker om na één seizoen alweer te vertrekken bij FC Twente. Dus ik heb de interesse meteen afgeslagen. Ik voel me hier thuis, alles om me heen is prima, mijn gezin is helemaal blij. Daarom blijf ik hier nog heel graag heel lang spelen."

De interesse van afgelopen zomer was overigens níét afkomstig uit Engeland. "Dan was ik hier misschien al niet meer, haha. Nee, het waren goede clubs uit andere, serieuze voetballanden. Maar ik zag het niet zitten. Liever wil ik dit seizoen weer iets moois neerzetten met FC Twente."

Lees ook: Unnerstall helpt Van Gaal een handje: "Hij doet het uitstekend"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen