Lazovic leidt Vitesse langs Sparta

18 augustus 2006, 22:03

Voor Vitesse is de eerste klap een daalder waard. De ploeg van trainer Aad de Mos had vrijdagavond aan één helft voldoende om Sparta in eigen huis te vloeren. Grote man aan de kant van Vitesse was Danko Lazovic. Nadat hij al in de tweede minuut de score had geopend, stond hij met een goede actie ook aan de basis van het tweede Arnhemse doelpunt. Hiermee kende de Serviër, die overbodig geworden was bij Feyenoord, een droomrentree in de Nederlandse competitie.

Tegen Sparta had Lazovic weinig tijd nodig om het duel naar zijn hand te zetten. Al binnen twee minuten was het raak, toen hij vanuit een moeilijke hoek het net achter doelman Ponk wist te vinden. Amper twee minuten later kreeg hij prompt de kans om er zelfs al 0-2 van te maken, maar ditmaal leek de Serviër te schrikken van de plotselinge mogelijkheid. Sparta-doelman Ponk plukte de bal weg voor de voeten van Lazovic, die de rebound vervolgens net voorlangs knalde.

Er leek vervolgens geen vuiltje aan de lucht voor Vitesse, maar de ploeg maakte het zichzelf na rust alsnog onnodig moeilijk. Het heilige vuur bij Vitesse leek te zijn gedoofd en Sparta knokte zich terug in de wedstrijd. Nadat de ploeg eerder al (ten onrechte) twee strafschoppen geclaimd had, zorgde Schenkel voor de aansluitingstreffer. De inzet van de verdediger werd onderweg enigszins van richting veranderd, waardoor Vitesse-doelman Wapenaar kansloos was.