Surprise voorselectie Nederlands elftal: "Ik was zó van slag"

31 oktober 2022, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Micky van de Ven heeft teruggeblikt op het moment dat hij erachter kwam dat hij was opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar. De 21-jarige verdediger van VfL Wolfsburg was misschien wel de grootste surprise in de voorlopige selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Door een appje in de familie-app kwam Van de Ven erachter dat hij deel uitmaakt van de 39-koppige selectie. "Het was echt schrikken", vertelt de verdediger in een interview met NH Nieuws. "De vriendin van mijn vader had een screenshot gestuurd met daarin de tekst 'Louis van Gaal neemt nieuwe spelers Simons, Bakker en Van de Ven op in voorselectie WK'. Ik wist het niet, dus keek zo: hè, wat is dit? Toen checkte ik mijn mail en zag ik dat ik erbij zat."

Van de Ven noemt het 'waanzinnig' dat hij kans maakt om door Van Gaal te worden meegenomen naar het WK in Qatar. Nadat hij daar achter was gekomen, had hij even moeite om zich te focussen op de eerstvolgende wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. "Het was na de training, dan moet je een beetje rekken en fietsen, waarna je je klaar maakt voor de rit. Maar ik was zó van slag. Het is mijn eerste oproep en als dat direct voor een WK-selectie is, dan is dat top."

Het nieuws dat Van de Ven de voorselectie had gehaald ging op een gegeven moment als een lopend vuurtje. "Mijn telefoon ontplofte. Ik kreeg allemaal appjes en berichten op Instagram", aldus de verdediger, die op 11 november te horen krijgt of hij daadwerkelijk mee mag naar Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen