Arie Haan bondscoach van Kameroen

18 augustus 2006, 22:41

Arie Haan is de nieuwe bondscoach van Kameroen. De 57-jarige Nederlandse oefenmeester heeft vrijdag met de voetbalbond van Kameroen een akkoord bereikt over een contract. Dat vertelde de minister van sportzaken, Philippe Mbarga Mboa, aan de nationale radiozender. Haan neemt Theo de Jong mee als assistent-trainer. Kameroen was niet aanwezig op het WK van 2006 en hoopt met Haan weer terug te keren bij de mondiale elite.

Bij Kameroen vervangt Haan, die eerder onder meer coach was van Feyenoord, Anderlecht en Standard Luik, de Portugees Artur Jorge. De oud-trainer van Vitesse vertrok in maart, nadat 'De Ontembare Leeuwen' in de halve finale van de Afrika Cup strandden. Haan stapte een ruime week geleden op bij de Iraanse club Persepolis FC. Daar werkte hij sinds januari. 

Eerder was Haan serieus in beeld als nieuwe bondscoach van Iran. Amir Qalenoei kreeg echter de voorkeur. Het is niet de eerste keer dat Haan de leiding krijgt over een nationaal voetbalteam. In 2005 werd hij ontslagen als bondscoach van China, omdat hij de Aziaten niet naar het WK wist te loodsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen