Slot verklaart opvallende basisspeler: "Brengt onvoorspelbaarheid"

3 november 2022, 18:44

Arne Slot kiest voor een aanvallende tactiek in de cruciale wedstrijd tegen SS Lazio. In de laatste speelronde van de groepsfase van de Europa League heeft Feyenoord een overwinning nodig om handhaving te realiseren en daardoor start onder andere Igor Paixão in de basis. Voorafgaand aan de cruciale wedstrijd blikt Slot vooruit op de tactiek van de Italianen en geeft hij uitleg over zijn keuzes in de opstelling.

"Igor (Paixão, red.) brengt onvoorspelbaarheid met zich mee", legt Slot uit. "Het is een speler die diepgang heeft en die, als hij in vorm is, en ik denk dat hij dat is, iemand die een tegenstander één op één pijn kan doen. Dat is iets dat een elftal sowieso nodig heeft, maar als je moet winnen is het heel belangrijk dat er zo'n speler in het veld staat."

Voorafgaand is er zeker geen sprake van onderschatting bij de Rotterdammers. "Zij gebruiken de keeper heel extreem in de opbouw. Ik vind ze heel erg goed, sowieso vind ik Italiaanse clubs daar goed in, om driehoekjes te maken." Slot wil daarom op een specifieke manier drukzetten vanavond. "De kunst is om de vrije speler wat verder weg te hebben. Daarom hopen we vandaag ook met de '9' en de '10' druk te zetten. Dan komen we iets sneller in de één tegen één, wat ook risico's met zich mee brengt", legt hij uit.

Sportieve wraak

In de heenwedstrijd in Rome ging Feyenoord met 4-2 onderuit tegen Lazio, maar Slot heeft er vertrouwen in dat er vanavond een ander Feyenoord te zien is."Aan de bal en eigenlijk in het algemeen zullen wij veel beter moeten zijn dan twee maanden geleden, maar ik denk ook dat wij dat zijn." Met name de ervaring bij de Rotterdammers is toegenomen, concludeert de oefenmeester. "Toen was het voor heel veel jongens de eerste Europese wedstrijd. Ik denk dat we als team een stuk verder zijn dan toen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen