Woedende Memphis haalt uit: 'Respectloze geruchten'

3 november 2022, 19:17

Memphis Depay (28) heeft donderdag van zich afgebeten naar de media. De aanvaller van het Nederlands elftal werd al langere tijd terugverwacht bij FC Barcelona, maar staat nog altijd langs de lijn met een kwetsuur. Daardoor werd er in onder meer de Catalaanse media gespeculeerd dat hij alleen bezig was met het WK in Qatar, maar daar wil hijzelf niets van weten.

In een tweet bijt de aanvaller van het Nederlands elftal van zich af. 'Ik heb wat respectloze geruchten gelezen over dat ik mijn blessure met opzet zou vertragen. De media delen de dingen veel te gemakkelijk, zonder de feiten te kennen', schrijft de boze aanvaller over de geruchten rondom zijn persoon. Een spierblessure opgelopen bij de laatste periode bij Oranje houdt hem al wekenlang aan de kant.

'Op deze wijze is het eindresultaat dat er een slechte naam rondom mij komt te staan. Betwijfel nooit mijn professionaliteit', deelde Memphis via zijn social media. Er werd gesteld dat Memphis enkele weken geleden alweer fit zou zijn, maar desondanks ontbrak hij keer op keer in de wedstrijdselecties. Mogelijk wil hij geen risico nemen met een spierblessure op zak, maar uiteindelijk zal het voor het WK ook wedstrijdritme moeten opdoen. 

Lees ook: Waarom Memphis' blessure-situatie uiterst zorgelijk is voor Oranje

De kwetsuur van Memphis is wel een serieus probleem van Louis van Gaal. Xavi laat hem door de enorme concurrentie amper aan spelen toekomen en daardoor staat de teller pas op 116 speelminuten over het gehele seizoen tot dusver. En dat was ook nog eens in de situatie waarin hij volledig fit was. Als hij al wedstrijdfit wordt binnen de nog maximaal drie resterende optredens in Catalonië, dan wordt het ook tijdens het WK in Qatar ongetwijfeld voorzichtigheid troef. Na een spierblessure opeens heel veel minuten maken, is ook uiterst riskant. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen