Koeman: "Feyenoord is geen AZ"

19 augustus 2006, 07:03

Bij Feyenoord is men, na het vertrek van Dirk Kuyt, hard op zoek naar versterkingen. Het aantrekken van een nieuwe spits heeft prioriteit, maar volgens trainer Erwin Koeman valt het niet mee om een goede aanvaller te halen. "Feyenoord is geen AZ, dat deze zomer al spelers kon halen terwijl mannen als Landzaat en Huysegems nog niet verkocht waren."

Koeman laat in het Algemeen Dagblad weten dat Moussa Dembele, die nu bij AZ onder contract staat, ook op zijn lijstje stond. "Toen Kuyt en Kalou nog niet verkocht waren, hadden we niet de mogelijkheden om Dembele te halen. We hebben met allerlei spitsen gesproken, maar hebben pas nu de financiële mogelijkheden om iets te doen. Maargoed, nu moeten we in korte tijd zaken doen", aldus de oefenmeester van Feyenoord.

"Het is niet gemakkelijk om op korte termijn de juiste man te halen", benadrukt Koeman. Hoeveel de kans bestaat dat Feyenoord voor de transfersom van Kuyt meerdere spelers zal halen, ligt de voorkeur van Koeman bij een goede spits. "Ik verlies liever een verdediger dan een spits die er 25 in schopt. We hebben nu op korte termijn behoefte aan een scorende spits. Het vertrek van Kuyt en Kalou betekent voor ons niet het einde van de wereld, maar het feit dat Kuyt drie dagen voor de start van de competitie vertrekt is wel een worst case scenario."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen