Lyon laat Diarra toch naar Real vertrekken

19 augustus 2006, 00:11

Oud-Vitessenaar Mahamadou Diarra zet zijn loopbaan voort bij Real Madrid. De middenvelder uit Mali stond al enkele weken in de belangstelling van de Koninklijke, maar Lyon weigerde lange tijd om mee te werken aan een transfer. Een bod van 28 miljoen euro heeft de Franse kampioen echter alsnog op andere gedachten gebracht. 

Diarra sprak de afgelopen weken regelmatig de wens uit om naar Real Madrid te mogen vertrekken en ook Real-trainer Fabio Capello liet geen gelegenheid onbenut om te roepen dat de Afrikaanse middenvelder bovenaan zijn verlanglijstje stond. Het enige probleem was echter dat Lyon haar poot stijf hield. De ploeg verloor een jaar geleden al Mickael Essien aan Chelsea en wilde voorkomen dat het opnieuw een belangrijke middenvelder zou verliezen. De transfer dreigde af te ketsen, maar inmiddels is Lyon toch overstag.

Diarra, die van 1999 tot 2002 voor Vitesse speelde, zal vermoedelijk nog dit weekend medisch worden gekeurd in Madrid. Hij is na Emerson, Fabio Cannavaro en Ruud van Nistelrooy de vierde grote aankoop van trainer Fabio Capello.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen