Ook laatste kans valt in duigen: WK voor Memphis nu echt in gevaar

7 november 2022, 12:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay behoort ook niet tot de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor het laatste duel van het kalenderjaar. De aanvaller kampt al weken met een dijbeenblessure, waardoor hij opnieuw niet in de wedstrijdselectie is opgenomen. Memphis is daardoor een serieus vraagteken voor het WK in Qatar met het Nederlands elftal.

Memphis ontbreekt al sinds september bij FC Barcelona, nadat hij met een blessure terugkeerde na een trip met het Nederlands elftal. Aanvankelijk leek de schade bij de aanvaller mee te vallen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Sinds september speelde Memphis geen minuut meer voor FC Barcelona, waar hij sowieso niet kon rekenen op een basisplaats.

Het nieuws uit Barcelona zal de zorgen bij bondscoach Louis van Gaal laten toenemen. De oefenmeester liet al weten dat hij Memphis ook in een niet-wedstrijdfitte vorm zou meenemen naar Qatar, maar de vraag is of hij daar nog steeds aan wil voldoen. Het voordeel voor Oranje is dat het in een betrekkelijk eenvoudige poule zit, waardoor hij zich daarin kan opladen voor een eventuele knock-outfase.

Memphis is een van de meest belangrijke spelers bij het Nederlands elftal. De aanvaller ligt met zijn fraaie doelpuntenmoyenne op koers om het all-time topscorersrecord van Robin van Persie uit de boeken te schieten. Memphis speelde eenmaal eerder op een wereldkampioenschap. In 2014 werd hij derde met het Nederlands elftal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet meenemen totaal geen wedstrijd ritme en het is geen van Basten zoals in 1988

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We liggen in de achtste finales eruit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen