België houdt adem in: WK Lukaku nu echt op losse schroeven

8 november 2022, 21:18

Donderdagmiddag maakt Roberto Martinez de Belgische WK-selectie bekend. Het is nog hoogst onzeker of Romelo Lukaku onderdeel uitmaakt van de 26 spelers die onze zuiderburen mee mogen nemen naar Qatar. De Spaanse bondscoach stelt de beslissing zo lang mogelijk uit.

"Zijn lot ligt in handen van de dokters", beseft Martinez in gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar op dit moment kan hij niet spelen", geeft hij toe. De bondscoach heeft een duidelijke voorwaarde verbonden aan de selectie van zijn belangrijkste aanvaller: "Als hij één van de drie groepsduels kan spelen, neem ik hem mee. Dan is hij een speler die we nodig hebben in ons team." Donderdagochtend om 10 uur wordt de knoop doorgehakt, waarna Martinez twee uur later zijn definitieve spelersgroep wereldkundig zal maken. 

Lukaku kwakkelt al het hele seizoen met blessureleed. De aanvaller, die door zijn club Chelsea wordt verhuurd aan Internazionale, raakte in augustus geblesseerd aan zijn hamstring. Eind oktober maakte hij in het Champions League-duel met Viktoria Pilsen zijn rentree met een korte invalbeurt, waarin hij bovendien tot scoren kwam. Drie dagen later kreeg hij ruim twintig minuten tegen Sampdoria, waarna hij op de training weer geblesseerd raakte.

Lukaku is in mei van dit jaar 29 geworden, maar is ondanks zijn leeftijd al Belgisch topscorer aller tijden. In 102 wedstrijden voor de Rode Duivels kwam hij tot liefst 68 treffers. Vier daarvan maakte hij op het vorige WK in 2018. In de eerste twee groepsduels van de Belgen met Panama (3-0) en Tunesië (5-2) scoorde hij allebei twee keer. België werd uiteindelijk derde op dat toernooi. Nadat het de halve finale van latere wereldkampioen Frankrijk had verloren versloeg het Engeland in de troostfinale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen