Feyenoord waakt voor onderschatting in strijd om landstitel

10 november 2022, 13:38

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 10 november. 

Nieuws

WK-selectie Oranje bijna bekend

Nog één nachtje slapen en dan weten we welke 26 spelers Louis van Gaal meeneemt naar Qatar. De bondscoach maakt vrijdag zijn definitieve selectie voor het Wereldkampioenschap bekend. Drie weken geleden publiceerde de KNVB de voorlopige selectie voor het eindtoernooi. Xavi Simons vond zichzelf terug op de lijst, maar krijgt hij ook een plekje in de definitieve groep? En hoeveel keepers gaat Van Gaal meenemen? Kortom, een dag voor de bekendmaking is er nog voldoende stof tot discussie. 

Wedstrijden

Feyenoord - SC Cambuur (20.00 uur)

De liefhebbers van de Eredivisie kunnen deze week hun geluk niet op. In aanloop naar de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft én voor de start van het WK stonden er nog twee inhaalduels op het programma. Ajax speelde gisteravond tegen Vitesse en Feyenoord krijgt vanavond bezoek van SC Cambuur. Feyenoord won afgelopen zondag met 0-2 van FC Volendam en bleef daarmee keurig in het spoor van PSV en Ajax. Weten de Rotterdammers ook hun voorlaatste wedstrijd van 2022 te winnen? Dat moet geen problemen opleveren: SC Cambuur is immers de huidige nummer zeventien en scoorde vooralsnog pas acht keer. 

Real Madrid - Cádiz (21.30 uur)

Na de landstitel en de eindzege van de Champions League in het afgelopen seizoen stond er ook in de eerste maanden van het nieuwe seizoen geen maat op Real Madrid. De Koninklijke toonde haar dominantie in eigen land vorige maand nog door FC Barcelona naar een kansloze 3-1 nederlaag te spelen. Maar het ziet er inmiddels een stuk anders uit voor Real Madrid. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam onlangs tegen Girona niet verder dan een 1-1 gelijkspel en ging afgelopen maandag zelfs met 3-2 onderuit bij Rayo Vallecano. Daardoor is FC Barcelona inmiddels de koploper van Spanje. De Catalanen boekten dinsdag een zwaarbevochten overwinning op Osasuna en liepen daardoor verder weg bij de rivaal. Wordt het gat vanavond weer vijf punten? Of laat Real voor de derde keer op rij punten liggen? 

Voetbal op tv

18.30 uur: Hellas Verona - Juventus, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - live verslag van dit duel in de Serie A

20.00 uur: Feyenoord - SC Cambuur, ESPN - live verslag van dit duel in de Eredivisie

20.00 uur: Valencia - Real Betis, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit duel in La Liga

20.30 uur: FC Magdeburg - SV Darmstadt 90, Viaplay - live verslag van dit duel in de 2. Bundesliga

20.45 uur: Lierse Kempenzonen - RSC Anderlecht, Canvas - live verslag van dit duel in de Beker van België

20.45 uur: Lazio - AC Monza, Ziggo Sport Racing - live verslag van dit duel in de Serie A

21.30 uur: Real Madrid - Cádiz, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - live verslag van dit duel in La Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen