Japan
0 – 0
Kroatië

Wat we in Qatar van het vernieuwde Duitsland kunnen verwachten

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 november 2022 – Hansi Flick staat voor zijn eerste eindtoernooi als bondscoach van Duitsland. In Duitsland zijn de verwachtingen altijd hoog van de nationale ploeg, maar de laatste jaren is de ploeg steeds wat verder weggezakt. Wat kunnen we dit WK verwachten van de Duitsers? FCUpdate nam de selectie en de resultaten van bondscoach Hansi Flick onder de loep.

Wat we in Qatar van het vernieuwde Duitsland kunnen verwachten

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De huidige elfde plek op de FIFA Wereldranglijst zegt eigenlijk voldoende. Duitsland zit niet in een fase waarin heel het land op de banken staat voor de nationale ploeg. Dat is eigenlijk al jaren zo, waardoor voormalig-bondscoach Joachim Löw na het vorige EK ook afscheid nam. Hansi Flick, op dat moment zeer succesvol met Bayern München, moest gaan zorgen voor een frisse wind binnen de nationale ploeg.

Mix tussen ervaring en talenten
Die frisse wind is er zeker gekomen. Er is doorgeselecteerd en een mix tussen ervaring en aanstormende talenten zorgt voor meer vertrouwen bij de oosterburen. De aanloop naar het WK, met de wedstrijden die gespeeld werden in de Nations League, was niet al te best. De Duitsers eindigden op de derde plek in een groep met Hongarije, Italië en Engeland. Van de laatste zeven wedstrijden die gespeeld werden zegevierde de ploeg van Hansi Flick slechts één keer. De laatste test voor het WK werd nipt met 0-1 gewonnen van Oman

In aanloop naar het WK was er voor de 57-jarige bondscoach nog genoeg werk aan de winkel. Bij het formeren van de selectie die mee zou gaan naar Qatar kreeg hij echter al wat tegenvallers te verwerken. Zo zijn Lukas Nmecha, Timo Werner en Marco Reus geblesseerd geraakt, waardoor zij het eindtoernooi in het emiraat aan zich voorbij moeten laten gaan. Dat is een grote domper, maar voor Reus komt het nog wat harder aan. De aanvaller van Borussia Dortmund moest in 2014 het WK, waarin Duitsland met de titel aan de haal ging, ook laten schieten.

Musiala en Moukoko
Ondanks het wegvallen van deze drie aanvallers blijft Duitsland over voldoende kwaliteit beschikken. Sterkhouders als Joshua Kimmich, Leon Goretzka en Leroy Sané hebben inmiddels voldoende ervaring, maar die krijgen ondersteuning van jonge talenten als de 18-jarige Youssoufa Moukoko en Jamal Musiala. Vooral laatsgenoemde kan een revelatie gaan worden. Musiala blinkt dit seizoen regelmatig uit bij Bayern München en voegt voornamelijk een groot vermogen aan creativiteit toe aan de Duitse nationale ploeg.

Defensief gezien beschikken de Duitsers niet over de beste spelers op dit WK, maar er mag gezien de selectie zeker wat verwacht worden van de formatie van Hansi Flick. In de groepsfase wacht echter wel direct een grote test. Duitsland heeft namelijk Spanje getroffen in de groepsfase, waarmee het lijkt te gaan vechten om de eerste plaats in Groep E. De rest van de groep bestaat uit Costa Rica en Japan, waar de Duitsers als eerst tegen zullen aantreden.

Over het algemeen wordt Duitsland maar weninig genoemd als de favorieten voor het WK. Wel zijn de Duitsers absoluut een gevaarlijke outsider voor dit WK, al zou een eerste plaats in de groep daar wel erg bij helpen. Mocht de ploeg van Hansi Flick namelijk achter Spanje eindigen, treft het in de volgende ronde op het WK de winnaar van Groep F. België lijkt de grootste kandidaat te zijn om te zegevieren in die groep.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd