Achttienjarige Volpato weigert WK-ticket om opvallende reden

13 november 2022, 10:40   Bijgewerkt: 13 november 2022, 11:07

De meeste voetballers zouden er heel veel voor overhebben om met hun land naar het WK te gaan, maar de 18-jarige Cristian Volpato heeft een uitnodiging voor de nationale ploeg van Australië om een wel heel opvallende reden afgeslagen. Hij heeft namelijk een droom, die in duigen valt als hij meegaat naar Qatar met Australië. 

Volpato weigert de deelname aan het WK niet om morele redenen, vliegangst of heimwee. De jonge speler hoopt namelijk ooit voor het Italiaanse elftal uit te kunnen komen. Als de achttienjarige middenvelder zijn debuut maakt voor Australië, mag hij niet meer voor de Azzurri uitkomen.

De Austrailiër speelde in de jeugd van Sydney United en Sydney FC, maar vertrok op zestienjarige leeftijd naar de jeugdopleiding van AS Roma. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Romeinen, maar een debuut op het WK laat nog op zich wachten.

Zware WK-groep

Australië zit in een loodzware poule op het WK, met Frankrijk, Denemarken en Tunesië. Het land speelt hun eerste wedstrijd op 22 november tegen Mbappé en co. Ajdin Hrustic, oud-FC Groningen, gaat wel met het Australische elftal naar Qatar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen