De Jong punt waard voor Hamburger SV

Ger
19 augustus 2006, 17:48

Nigel de Jong voorkwam zaterdag dat de discussie over zijn functioneren bij Hamburger SV verder oplaaide. De middenvelder voorkwam met een late treffer dat zijn ploeg de uitwedstrijd bij Energie Cottbus verloor (2-2). Het gelijke spel betekende wel een nieuwe teleurstelling voor HSV dat de eerste competitiewedstrijd tegen Arminia Bielefeld ook al niet won (1-1).

De Noord-Duitsers hebben na twee speelronden al vier punten minder dan koplopers 1. FC Nürnberg en Werder Bremen, dat zaterdag Bayer Leverkusen versloeg: 2-1. Bayern München, ook nog zonder puntenverlies, speelt zondag tegen Bochum.

De Jong redde niet alleen een punt voor Hamburger SV. Hij speelde ook een uitstekende wedstrijd. De middenvelder kon wel een succesje gebruiken. Hij kreeg de afgelopen weken veel kritiek. Trainer Thomas Doll nam zijn speler echter altijd in bescherming. "We kunnen nog veel plezier aan De Jong beleven", riep de oefenmeester tegen iedereen die het maar wilde horen.

De Jong is bij HSV de schakel tussen het middenveld en verdediging. De afweer van de Duitse club is echter verzwakt door het vertrek van Daniel van Buyten (Bayern München) en de blessure van Vincent Kompany. Trainer Doll hoorde vrijdag ook nog eens dat Khalid Boulahrouz naar Chelsea vertrekt.

De Jong was in het duel met Enrgie Cottbus samen met ploeggenoot Jarolim de beste speler bij HSV. Rafael van der Vaart kon niet echt overtuigen en moest vlak voor tijd naar de kant. Het gelijke spel van HSV voorspelt weinig goeds voor de uitwedstrijd van dinsdag in de voorronde van de Champions League tegen Osasuna.

HSV speelde voor eigen publiek doelpuntloos gelijk tegen de Spanjaarden. Plaatsing voor de Champions League is van groot belang voor de club die in eigen land zo graag om de titel wil strijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen