Cillessen zoekt in allereerste reactie confrontatie met Hendriks op

13 november 2022, 15:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jasper Cillessen heeft voor het eerst gereageerd op het besluit van Louis van Gaal om hem niet op te nemen in de WK-selectie van het Nederlands elftal. De 33-jarige doelman van NEC ging er tot voor kort vanuit dat hij in Qatar de eerste keuze onder de lat zou zijn, maar kreeg afgelopen vrijdag tot zijn verbazing te horen dat hij thuis mag blijven.

Cillessen kreeg vrijdag een belletje van keeperstrainer Frans Hoek en had snel door dat het een slechtnieuwsgesprek was. "Dan baal je enorm, wordt alles even zwart voor je ogen en zakt de grond onder je weg", aldus de ervaren doelman, die niet kwijt wil wat er tijdens het telefoongesprek allemaal is gezegd. "Dat hou ik intern, ik ga er niet verder op in. Er is door de hele media genoeg over gezegd en gesproken. Of het klopt wat er is gezegd? Jij hebt ook dingen over mij gezegd, ik weet niet of jij het vindt kloppen", richt Cillessen zich tot Hélène Hendriks, die namens ESPN het interview afneemt. "Jij hebt ook over mij gezegd dat ik geen fijn persoon ben en dat soort zaken."

Dat klopt volgens Hendriks niet helemaal. "Dat heb ik volgens mij niet gezegd. Ik zeg namelijk nooit over iemand of hij wel of niet een fijn persoon is. Ik heb wel gezegd dat het zou kunnen, dat heeft Van Gaal ook gezegd, dat op het moment dat je geen eerste keeper bent, dat je daar op een bepaalde manier mee moet omgaan. Hoe ga jij daarmee om?", vraagt Hendriks zich af. "Volgens mij best aardig", stelt Cillessen. "Dat heb ik bij Barcelona ook gedaan, toch? Ik vind het geen argument. Waarom dat beeld leeft? Dat moet je aan anderen vragen. Ik heb ook mensen gesproken die het er niet mee eens zijn. Er is genoeg over gezegd."

Vorm

Van Gaal stelde tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag dat Cillessen de laatste tijd niet 'geleverd' heeft. "Tegen Sparta en Go Ahead was ik niet mezelf, maar tegen PSV en Cambuur heb ik gewoon goede wedstrijden neergezet. Daar was ik het dus niet volledig mee eens", aldus Cillessen, die aangeeft dat de klap van vrijdag niet alleen bij hem, maar ook bij zijn familie hard aankwam. De kritiek die de doelman de voorbije tijd in de media krijgt, geen rol heeft gespeeld in het besluit van Van Gaal om hem niet te selecteren. "De bondscoach maakt zijn eigen keuzes. Maar dat neemt niet weg dat het voor mij persoonlijk niet prettig is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of je hem nou een goede of slechte keeper vindt, of dat hij nou wel of niet terecht thuis moet blijven...persoonlijk vind ik het niet zo van belang. Wat ik schandalig vindt is dat zo'n zogenaamde "analisten" als van der Vaart en Sneijder (en Joost mag weten wie nog meer) hun persoonlijke gezeik met zo'n jongen uitgebreid en juist op zo'n moment (vlak voordat van Gaal keuzes moet gaan maken) op tv naar buiten gaan brengen. Ik vind het karaktermoord. Smeerlapperij. En mevrouw Hendriks en Genee en Gijp en Derksen doen ook regelmatig mee aan stemmingmakerij of de boel wat opfokken. Of van Gaal zich daar nou door heeft laten beïnvloeden of niet. En dan ook nog eens opeens dat verhaal van een alimentatiekwestie met een Spaanse mevrouw. Geloof je nou echt dat dat toeval is dat dat nu naar buiten kwam? Ik niet. Helemaal los van wat ik van Cillessen vind: dit is totaal niet in de haak. Het maakt mij verder geen reet uit of hij mee zou moeten of niet. Dit is héél foute boel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen