Japan
0 – 0
Kroatië

Bondscoach Ghana denkt anders over Kudus dan Schreuder

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 november 2022 – Mohammed Kudus gaat vanaf volgende week met Ghana op jacht naar WK-succes. De linkspoot van Ajax is geselecteerd door bondscoach Otto Addo. Opvallend: waar hij in Nederland dit seizoen veelal als spits speelt, daar wordt hij door de Ghanese bondscoach 'gewoon' gezien als een middenvelder.

Bondscoach Ghana denkt anders over Kudus dan Schreuder

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Kudus is dit seizoen een van de opvallendste spelers bij Ajax. De Ghanees maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Amsterdam, maar door blessureleed duurde het lang voordat de achterban eindelijk van hem kon genieten. Dit seizoen heeft Kudus zijn club regelmatig veel plezier gedaan. Daar zag het in eerste instantie nog niet naar uit. Hoewel Kudus tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk maakte, moest hij het in de eerste competitiewedstrijden doen met (korte) invalbeurten. In de eerste Champions League-wedstrijd tegen Rangers FC stond Kudus echter prompt aan de aftrap.

Niet als middenvelder, maar als centrumspits. Alfred Schreuder was dusdanig tevreden over het optreden van Kudus, die scoorde, dat hij de linkspoot vaker wel dan niet in de punt van de aanval opstelt. De Ghanees heeft echter meermaals aangegeven dat hij veel liever áchter de spits speelt. Bij Ghana lijkt hij die kans wél te gaan krijgen. Kudus is immers geselecteerd als middenvelder. Kijkend naar zijn laatste optredens in de Ghanese nationale ploeg stond hij ook telkens op het middenveld. De kans is dus groot dat hij tijdens het WK in Qatar furore kan gaan maken op zijn favoriete positie.

Bekende namen
Ghana neemt het in de groepsfase op tegen achtereenvolgend Portugal, Zuid-Korea en Uruguay. De selectie van het Afrikaanse land herbergt enkele bekende namen. De gebroeders Andre en Jordan Ayew zijn wederom van de partij. Dat geldt ook voor Iñaki Williams. De pijlsnelle aanvaller van Athletic Club had ook kunnen uitkomen voor Spanje, maar zijn keuze viel een paar maanden geleden op Ghana. Op het middenveld is Thomas Partey de grote man. De middenvelder speelt bij Arsenal. Hij kon onlangs als invaller niet voorkomen dat de Londenaren met 2-0 onderuit gingen tegen PSV.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd