"Spelers en mensen bij Ajax schreeuwen om terugkeer Overmars"

14 november 2022, 19:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens Mike Verweij heeft Ajax te snel besloten om Marc Overmars te laten gaan. De technisch directeur vertrok begin dit jaar bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag, maar had volgens de journalist van De Telegraaf een tweede kans moeten krijgen in Amsterdam.

Dat stelt Verweij in de podcast van zijn krant. Ajax verraste begin dit jaar door melding te maken van het per directe vertrek van Overmars, die zich gedurende een langere periode schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Dat varieerde van het sturen van zogenoemde dickpics tot het maken van ongepaste, vrouwonvriendelijke opmerkingen.

Sinds zijn vertrek gaat het Ajax sportief niet meer voor de wind. Volgens Verweij heeft dat deels te maken met de breuk met de technisch directeur. "Spelers en andere mensen binnen Ajax schreeuwen om een terugkeer van Overmars. Nu begrijp ik dat dat niet zo snel zal gebeuren, maar het is wel de vraag in hoeverre het verstandig is geweest om hem zo snel te laten vertrekken. Ze hebben hem naar de uitgang geschopt, terwijl ze hem ook een halfjaar op non-actief hadden kunnen zetten, cursussen kunnen laten volgen en diep door het stof kunnen laten gaan."

Verweij wil de daden van Overmars niet relativeren.  "Natuurlijk is het schandalig wat hij heeft gedaan, ik snap dat Ajax maatregelen heeft genomen. Maar hij heeft niets strafbaars gedaan. Misschien hadden ze meer moeten doen om hem te behouden voor de club."

Lees ook: Vissers keihard voor Bergwijn: 'Hij pleegt collectieve karaktermoord'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat Overmars Deet valt in het rijtje zwarte piet!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen