Benzema verlaat WK-kamp Frankrijk, wie vervangt de topschutter?

20 november 2022, 09:18

Karim Benzema gaat definitief niet naar het WK met Frankrijk. De spits van Real Madrid liep een spierblessure op tijdens de eerste training van Les Bleus, waardoor hij het hele toernooi mis zal lopen. Op de internationale velden lopen er genoeg Franse aanvallers met kwaliteiten rond, maar wie gaat de Ballon d'Or-winnaar vervangen?

De bondscoach van Frankrijk, Didier Deschamps, kan momenteel nog een vervanger regelen voor het toernooi. Volgens diverse Franse media is AS Monaco-spits Wissam Ben Yedder één van de gegadigden om bij de selectie te worden gehaald. De 32-jarige aanvaller staat dit seizoen op zes doelpunten in de Ligue 1, maar is nog niet heel populair bij het nationale elftal.

Hij heeft negentien interlands op zijn naam, waarvan het grootste gros als invaller. Ook Moussa Diaby solliciteert ernaar om de vervanger van 'KB9' te worden. De aanvaller van Bayer Leverkusen heeft het dit seizoen op zijn heupen in de Bundesliga en maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Frankrijk, maar wist in acht wedstrijden voor de nationale ploeg nog niet tot scoren te komen.

Grote verrassing

Martin Terrier zou het konijn uit de hoge hoed van Deschamps kunnen zijn. De vleugelspeler van Stade Rennais werd in oktober uitgeroepen tot speler van de maand in de Ligue 1, en wordt hier dus eventueel voor beloond met een WK-ticket. Terrier is meer een buitenspeler dan een spits, wat kan bijdragen aan de dynamiek van het elftal. De Fransman kwam nog nooit uit voor het Franse elftal, wel speelde hij enkele jeugdinterlands.

Met Griezmann, Mbappé, Giroud en Thuram staan er ook al vier spitsen klaar om het wegvallen van Benzema op te vangen. Het kan dus zomaar zijn dat Dechamps verrast met bijvoorbeeld middenvelder Nabil Fekir, of een verdediger als Lucas Digne of Jonathan Clauss om zijn selectie te versterken. Dechamps heeft tot maandagavond, een dag voor de openingswedstrijd tegen Australië, om een vervanger te presenteren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen