Oranje op Rapport: hoogste cijfer voor de langste man van het WK

21 november 2022, 19:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal is het WK begonnen met een 0-2 overwinning op Senegal. Daarmee heeft de ploeg van bondscoach Louis van Gaal een belangrijke stap richting de knock-outfase gezet. Groots was het echter niet wat Oranje liet zien in Doha. De beste man aan Nederlandse zijde? Dat was de langste man in Qatar: Andries Noppert. Dit zijn onze cijfers.

Andries Noppert - 7,5

Wie had een paar maanden geleden gedacht dat Noppert het Oranje-doel zou verdedigen op het WK? De doelman van sc Heerenveen kan terugkijken op een geslaagd interlanddebuut: hij maakte een stabiele indruk, hield mede dankzij een aantal goede reddingen zijn doel schoon en deed het meevoetballend ook naar behoren.

Denzel Dumfries - 6

De Denzel Dumfries van het EK 2020 hebben we in Qatar nog niet gezien. Waar de rechtervleugelverdediger anderhalf jaar geleden de gevaarlijkste speler aan Nederlandse zijde was, heeft hij tegen Senegal in aanvallend opzicht weinig kunnen uitrichten.

Matthijs de Ligt - 4,5

Hij kreeg de voorkeur boven Jurriën Timber, maar De Ligt heeft zich absoluut niet verzekerd van een basisplaats voor de rest van het toernooi. Zowel met als zonder bal maakte de verdediger van Bayern München met name in de eerste helft de nodige fouten. Dat hij na rust geel kreeg, was een logisch gevolg van meerdere kleine overtredingen die hij had begaan.

Virgil van Dijk - 6,5

Zonder OneLove-aanvoerdersband om zijn bovenarm maakte Van Dijk tegen Senegal zijn debuut op een mondiale eindronde. Van zenuwen had de immer kalme centrale verdediger uiteraard geen last. Van Dijk had als leider van de defensie zijn zaakjes aardig op orde en had het Nederlands elftal zelfs op voorsprong kunnen zetten. Zijn kopbal vlak na rust ging echter over.

Nathan Aké - 5,5

Hij is, op Blind na, de enige linksbenige centrale verdediger in de Oranje-selectie en zodoende een logische basisspeler. In de (kop)duels maakte Aké een goede indruk in de eerste wedstrijd van het WK. Opbouwend valt er echter wel het een en ander aan te merken op zijn optreden. Daar zal Van Gaal het in aanloop naar het duel met Ecuador ongetwijfeld met hem over hebben.

Daley Blind - 6

Bij Ajax is hij zijn basisplaats voorlopig kwijt, maar Blind geniet nog altijd het vertrouwen van Van Gaal. Als linkervleugelverdediger is hij een extra spelmaker in het 5-3-2-systeem dat de bondscoach hanteert. Aan de bal kon Blind het verschil niet maken, verdedigend werd hij nauwelijks getest.

Steven Berghuis 6,5

Hij kreeg als partner van Frenkie de Jong op het middenveld de voorkeur boven Marten de Roon en Teun Koopmeiners. Oranje liet zich op offensief vlak te weinig gelden, maar het is veelzeggend dat Berghuis bij veel gevaarlijke aanvallen wel betrokken was. Tien minuten voor tijd werd hij vervangen door Koopmeiners.

Cody Gakpo - 6,5

'Hij doet het nooit in grote wedstrijden', wordt vaak van hem gezegd. Maar vanavond heeft Gakpo alle kritische monden gesnoerd. Eerlijk is eerlijk: als nummer 10 bracht de PSV'er niet de creativiteit die van hem werd verwacht. Maar ach, wat maakt het uit als je een paar minuten voor tijd het winnende doelpunt maakt?

Frenkie de Jong - 6,5

Ja, hij maakte een paar foutjes. En ja, hij had meer moeten doen met de kans die hij in de negentiende minuut kreeg. Maar De Jong is, zoals bekend, niet de man die de doelpunten moet maken. Als motor op het middenveld deed hij wat van hem werd verwacht. Met rushes naar voren en intercepties op de juiste momenten, was hij een van de betere spelers aan Nederlands zijde. Bovendien verzorgde hij de assist op de 0-1 van gakpo.

Steven Bergwijn 4,5

Hij maakt een moeizame periode door bij Ajax, maar onder Van Gaal heeft hij altijd geleverd in het Nederlands elftal. Tegen Senegal echter niet. Bergwijn speelde niet veel klaar, werd ook weinig in stelling gebracht en werd tien minuten voor tijd vervangen door Davy Klaassen.

Vincent Janssen - 5,5

Als aanspeelpunt was Janssen nuttig voor het Nederlands elftal. Hij werkte hard, kaatste de bal een aantal keer naar een teamgenoot en stuurde in de eerste helft Berghuis een keer goed weg. Na een uur zat zijn wedstrijd erop. Memphis Depay, mits fit de eerste keuze in de spits, was zijn vervanger.

Invallers

Memphis Depay - 6

Van Gaal had het al aangekondigd: Memphis zou als invaller zijn rentree maken na twee maanden blessureleed. De aanvaller van FC Barcelona kwam een kwartier na rust in het veld voor Janssen en was vrij onzichtbaar. Diep in blessuretijd was hij dicht bij de 0-2, maar zijn inzet werd gekeerd door Édouard Mendy. Davy Klaassen schoot in de rebound alsnog raak.

Davy Klaassen

Speelde te kort voor een beoordeling

Teun Koopmeiners

Speelde te kort voor een beoordeling

Marten de Roon

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt weer op 2014 . Slecht beginnen ,verkeerde opstelling . En in de 2e helft met wissels je fout goed maken . Als je begint met dit middenveld ben je kwestsbaar ,en komt een frenkie de jong niet tot zijn recht . Geen van 3e kunnen een bal afpakken ,en die berghius loopt alles en iedereen in de weg met zijn gezwerf . Toen koopmeiners erin kwam ,kwam de jong eindelijk op plekken waar hij kan doen wat hij het beste kan . De passes /voorzetten bij de goal . Waardoor je toch nog wint. Maar goed begin je straks weer zo na de groepfase ,zal er een moment komen dat je het niet meer recht kan trekken .

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

poew..ik had al getekent voor een gelijkspel..hun zijn de afrikaans kampioen en bleven vrij makkelijk standhouden..maar van gaal heeft geluk en daar win je wedstrijden mee haha

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was echt een vreselijke wedstrijd om te kijken, heel saai en weinig actie. De jong en gakpo waren de enigste veldspelers die een beetje een oké wedstrijd hebben gespeeld, los van hun kleine foutjes. Enigste lichtpunt is dat we gewonnen hebben van de beste ploeg van Afrika en een nieuwe keeper hebben die gewoon een hele degelijke wedstrijd heeft neerzet op het hoogst mogelijke podium. Maar zelfs al kreeg ik er geld voor zou ik deze pot nooit meer terug willen kijken, wat een k*t wedstrijd

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste ploeg van afrika zijn ze als mane aan boord is en nog 2 spelers . Maar dit senegal had die africa cup nooit gewonnen

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb pasgeleden ergens gelezen dat iemand zei dat Bergwijn te zwaar (dik?) is. Dat zou best eens waar kunnen zijn. Buiten dat: mooi dat Noppert het hoogste cijfer krijgt. Helemaal terecht en meteen een sneer naar al die mensen die alleen over Bijlow kunnen wauwelen. Top!

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Jong een 6,5??? zegt meer over de beoordeling dan over de droeftoeter partij die hij speelde, met dat irritante buitenkant voetje van hem.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ondanks zijn balverlies was hij sporadisch nog één v/d lichtpuntjes. Het was allemaal erg slecht, maar hij nam risico in zijn spel en dat betaalde soms uit, soms totaal niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat te denken van berghuis een 6,5 . Loopt iedereen en vooral frenkie in de weg . Dankzij berghuis speelde frenkie ruk. Koopmeiners erin (middenveld in balance) en het liep veel beter

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo goed was Noppert ook weer niet. Speelde aardige pot maar weinig te doen gehad. DeLigt vervangen door deVrij die voetballend beter is (deLigt koppend weer maar we hebben van Dijk hiervoor). Berghuis ook aardig gespeeld. Bergwijn niets.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen