Waarom nederlaag van Argentinië positief kan zijn voor Oranje

22 november 2022, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daags na de overwinning van het Nederlands elftal op Senegal heeft de eerste stunt van dit WK plaatsgevonden. Argentinië werd in de afgelopen maanden door velen genoemd als gedoodverfde titelkandidaat, maar tijdens het eerste groepsduel met Saoedi-Arabië ging het meteen helemaal mis voor de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni. Saoedi-Arabië verbaasde vriend en vijand door met 1-2 te winnen en daarmee de Argentijnen een enorme tik te verkopen. De verrassing in groep C kan overigens goed nieuws betekenen voor Oranje. 

Van harte ging het zeker niet, maar het Nederlands elftal slaagde er maandagavond dus wel in de eerste wedstrijd van dit WK winnend af te sluiten. Daarmee deed de ploeg van Louis van Gaal goede zaken. Niet in de laatste plaats omdat Ecuador een dag eerder had gewonnen van Qatar en Oranje het vrijdag opneemt tegen de Zuid-Amerikanen. Mocht Oranje ook winnen van Ecuador, dan kan het de groepswinst haast niet meer ontgaan. In de laatste groepswedstrijd wacht immers een ontmoeting met Qatar, dat afgelopen zondag tegen Ecuador wel heel slecht voor de dag kwam. Het Nederlands elftal zou, mocht het winnen van Ecuador, tegen Qatar aan een punt genoeg hebben om zich te verzekeren van de groepswinst. 

Zo ver is het natuurlijk nog lang niet, maar het kan tijdens een WK nooit kwaad om alvast wat verder in het toernooi te kijken. Mocht Oranje groep A winnen, dan wacht in de volgende ronde een treffen met de nummer twee van groep B. In die groep kan het na de eerste twee wedstrijden nog alle kanten op. Engeland verpulverde Iran, maar de Verenigde Staten en Wales hielden elkaar op een 1-1 gelijkspel. Die laatste twee landen lijken in de komende wedstrijden uit te gaan maken wie zich achter Engeland plaatst voor de achtste finales. Hoewel Oranje zijn topvorm nog niet te pakken heeft, wordt het geacht te kunnen winnen van de Verenigde Staten of Wales. In juni werd Wales nog tweemaal verslagen in de Nations League. 

Lees ook: De routekaart van Oranje naar de WK-titel: krakers aanstaande

Argentinië 

Bij een overwinning in de achtste finale op de nummer twee uit groep B, wacht in de kwartfinale een ontmoeting met de nummer één van groep C óf de nummer twee van groep D. Argentinië werd geacht zijn groep te winnen, maar door de nederlaag tegen Saoedi-Arabië is die opdracht er natuurlijk niet makkelijker op geworden. Het valt daarom niet uit te sluiten dat groep C wordt gewonnen door Mexico of Polen (of misschien wel Saoedi-Arabië). Mocht Mexico of Polen inderdaad de groep winnen, wacht in de achtste finale mogelijk een ontmoeting met Denemarken. De Denen gaan samen met Frankrijk strijden om de winst in groep D, waarbij de Fransen nog wel een streepje voor hebben. 

Mocht alles lopen zoals hierboven wordt 'voorspeld', dan zou het Nederlands elftal in de kwartfinale dus tegenover Mexico, Polen óf Denemarken kunnen komen te staan. Nee, we willen niet zeggen dat Oranje zich dan wel even plaatst voor de halve finale. Maar als je in die ronde Argentinië kunt oplopen, mag je natuurlijk niet klagen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je dan tóch roept dat je wereldkampioen gaat worden, dan moet het je niks uitmaken tegen wie je speelt. Wat is nou een kampioenschap waard als je bij wijze van spreken en met alle respect van "mindere" landen hebt gewonnen? Je moet gewoon iedereen kunnen en willen verslaan. Of wil je achteraf zeggen (stel even dat je wereldkampioen wordt.......): ja we zijn wereldkamioen maar we hebben wél hééééél veel geluk gehad en een paar keer echt grote landen ontweken. Wat stelt dat nou voor? Winnen moet je GVD!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen