De toekomst van Ronaldo: PSG, Sporting of afsluiten in de zandbak

22 november 2022, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan de samenwerking tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United leek al langer een einde te komen en nu is het officieel gedaan. De Portugese superster gaat op zoek naar nieuwe club, maar welke dat gaat worden is voor iedereen nog een groot raadsel. FCUpdate.nl zet een paar mogelijke nieuwe clubs voor Ronaldo op een rijtje. 

De eerste optie die regelmatig wordt genoemd is een verhuizing naar Parijs. Ronaldo in het elftal van Paris Saint-Germain zou voor elke voetbalfanaat een droom zijn die uitkomt. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in één team is een beeld waar menig supporter vaak over heeft gefantaseerd en waar de supporters in Parijs goed voor zouden betalen. Bovendien hoeft PSG geen transfersom te betalen, verdient Ronaldo zijn salaris razendsnel terug door middel van de shirtverkoop en staat Kylian Mbappé in de belangstelling van de Europese top. Ook Ronaldo zelf sloot in zijn interview met Piers Morgan de optie om met Messi samen te spelen niet uit. Kortom, Ronaldo en Messi in één elftal, waarom niet?

Oliegeld

Newcastle United is een van de grootste verrassingen van de Premier League dit seizoen. Sinds de club is overgenomen door een investeringsfonds uit Saudi-Arabië is het de rijkste club van de wereld geworden en heeft Newcastle enkele goede aankopen gedaan. Onder meer Sven Botman, Bruno Guimarães en Alexander Isak werden dit seizoen al aangetrokken, wat heeft geleid tot een knappe derde plaats in de Premier League. Volgens Marca heeft de clubleiding nu ook interesse in Ronaldo. De Portugees is dan misschien weg bij United, maar zou dus eventueel toch in de Premier League kunnen blijven.

Volgens hetzelfde Spaanse Marca zou mede-eigenaar Mohammed Bin Salman, troonopvolger van Saoedi-Arabië, nu ook interesse hebben in Ronaldo. Bin Salman is ook de eigenaar van Al-Nassr, een van de grootste clubs uit Saoedi-Arabië. Ronaldo gaf in gesprek met Piers Morgan aan dat hij een gigantisch bod uit het Midden-Oosten achterwege liet, maar zou de huidige situatie hem van gedachten laten veranderen?

Jeugdliefde

De laatste optie, en misschien wel de meest realistische, is een terugkeer naar zijn jeugdliefde Sporting Lissabon. Ronaldo speelde vijf jaar in de jeugd van Sporting en één seizoen het eerste elftal van de club uit de Portugese hoofdstad. Een terugkeer naar de club die hem heeft grootgemaakt op 37-jarige leeftijd zou voor Ronaldo dan ook een passend einde van zijn carrière kunnen zijn. De komende weken zal hij eerst zijn best doen om met Portugal wereldkampioen te worden, maar daarna zullen we vol spanning gaan zien waar Ronaldo naar verkast voor vermoedelijk zijn laatste kunstje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spelersbeleid van PSG is, volgens mij, "zet zoveel mogelijk grote namen die goed zijn voor de shirtverkoop tegelijk op het veld en hoop maar dat er op basis van de individuele klasse iets goeds gebeurt". Daar zou Ronaldo prima bij passen. En je kan nog wat makkelijker uitleggen dat hij in de wedstrijden die er toe doen niet speelt omdat je Mbappe opstelt, kan Ronaldo lekker nog wat doelpunten maken tegen laagvliegers uit de Ligue 1.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen