Man City slaat grote slag en houdt Guardiola langer aan boord

23 november 2022, 11:17

Pep Guardiola blijft langer bij Manchester City. De 51-jarige succescoach uit Spanje beschikte over een aflopende verbintenis in Engeland, maar heeft nu zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2025. Met Guardiola aan het roer wil City de enige nog ontbrekende prijs op het palmares veroveren: de Champions League.

"Ik ben zo blij dat ik nog twee jaar bij Manchester City blijf", vertelt hij op de clubwebsite. "Ik weet dat het volgende hoofdstuk van deze club de komende tien jaar geweldig zal zijn. Het is de afgelopen tien jaar gebeurd, en het zal de komende tien jaar gebeuren omdat deze club zo stabiel is. Vanaf de eerste dag voelde ik iets speciaals hier. Ik heb nog steeds het gevoel dat we samen meer kunnen bereiken en daarom wil ik blijven en blijven vechten voor trofeeën."

Guardiola staat sinds 2016 aan het roer bij Manchester City en beleefde sindsdien talloze successen. City kroonde zich onder zijn bewind viermaal tot landskampioen en bereikte vorig jaar de finale van de Champions League, waarin Chelsea te sterk was. Dit seizoen gaat het sportief iets minder: de achterstand op koploper Arsenal bedraagt vijf punten. Guardiola werkte eerder succesvol bij FC Barcelona en Bayern München.

De Spanjaard overlegt indrukwekkende statistieken sinds hij de topclub onder zijn hoede heeft. Manchester City won liefst 271 van de 374 wedstrijden, goed voor een winstpercentage van 72,4 procent. Sinds de start van zijn avontuur scoorde City al 921. Per wedstrijd mag er gemiddeld 2,46 keer worden gejuicht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen